Banner 980x90

Premjers: Ušakovam auglīgāk būtu lāpīt ielas, nevis skriet uz citu darbavietu

Rīga, 27.febr., LETA. Rīgas domes vadītājam Nilam Ušakovam (S) auglīgāk būtu ķerties klāt un lāpīt ielas, nevis skriet prom no domes uz citu darba vietu, komentējot galvaspilsētas mēra iespējamu kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, par Ušakova motivāciju varot spekulēt. "Bet vismaz, manuprāt, ir skaidri indentificējamas lietas, kas Rīgas domei būtu jādara. Man arī kā rīdziniekiem ir nesaprotami, kāpēc viņš grib pamest šo amatu, kad ir acīmredzamas lietas, kas jādara," klāstīja Kariņš.

Premjers kā bijušais eiroparlamentārietis nevarot iedomāties kādu rīdzinieku interesi, kuru labāk Ušakovs varētu pārstāvēt citur.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija un partijas "Gods kalpot Rīgai" valde nolēmusi aicināt iekļaut "Saskaņas" Eiropas Parlamenta vēlēšanu sarakstā Ušakovu un deputātu Andri Ameriku (GKR).

Pie viņiem abiem pēdējos mēnešos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir veicis kratīšanas krimināllietā par vērienīgu korupciju pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", tomēr neviens no viņiem nav ticis aizturēts vai atzīts par aizdomās turēto saistībā ar šo skandālu.

Veicot procesuālās darbības, KNAB veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā. Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kratīšana notikusi arī Amerika dzīvesvietā, taču viņš pats nekādus komentārus par to nesniedza, uzverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

Pēc notikušā Ameriks tomēr paziņoja par atkāpšanos no vicemēra amata, savu vietu atvēlot partijas biedram Oļegam Burovam (GKR). Tikmēr Ušakovs, neraugoties uz KNAB darbībām, amatu neatstāja, norādot, ka arī viņa sirdsapziņa esot tīra un primārais uzdevums esot nodrošināt stabilu pašvaldības darbu.

EP vēlēšanas gaidāmas maija izskaņā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)