Banner 980x90

Pusaugu "vlogerim" draud līdz 500 eiro sods par ēstuves apmeklētāju āzēšanu ar stāstiem par prusakiem

Rīga, 19.jūl., LETA. Rīgas pašvaldības policija (RPP) aizturējusi kādu pusaudzi, kurš ģērbies ēstuves "McDonald's" darbinieka formastērpā biedējis ēstuves apmeklētājus ar stāstiem par burgeros it kā atrodamiem prusakiem.

RPP aģentūru LETA informēja, ka trešdienas pēcpusdienā policija saņēma izsaukumu uz Meierovica bulvāri, kur kāds jaunietis traucējis ēstuves "McDonald's" darbu. Notikuma vietā policisti sastapa vairākus ēstuves darbiniekus, taču sarunas laikā atklājās, ka viens no viņiem patiesībā ir iestādes apmeklētājs, kurš ģērbies "McDonald's" darbinieku uniformā.

Iestādes darbinieki stāstīja, ka jaunietis traucējis ēstuves darbu, ejot pie klientiem un stāstot viņiem, ka burgeros it kā esot atrodami prusaki. Ņemot vērā, ka jaunietis bija ģērbies tādā pašā uniformā, kāda ir citiem ēstuves darbiniekiem, viņš ar savu rīcību maldinājis ēstuves apmeklētājus. Apmeklētājiem apetīte neesot atgriezusies arī pēc tam, kad viltvārdis atzinies, ka notikušais ir tikai joks.

Pats pārkāpējs policijai pastāstīja, ka uniformu iegādājies kādā ārvalstu interneta veikalā, jo zaudējis derībās. Ar zaudējumu derībās viņš skaidroja arī savu rīcību, biedējot citus apmeklētājus. Turpmākās sarunas laikā noskaidrojās, ka 15 gadus vecais puisis esot tā sauktais "vlogeris" jeb "jūtūberis" un, visticamāk, ēstuves apmeklētāju izjokošana ir iemūžināta video.

Ņemot vērā, ka restorāna vadītāja vēlējās rakstīt pieteikumu, policija no viņas pieņēma liecību, savukārt pret jaunieti sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.

Pēdējā laikā daudzi jaunieši savu ikdienu mēdz dokumentēt video un vēlāk publicēt savus piedzīvojumus sociālajos tīklos. Policija aicina viņus cienīt apkārtējos un smieklīga izjokošanas video vārdā nepārkāpt likumu vai nenodarīt kaitējumu citām personām.

Sods par sīko huligānismu var sasniegt 500 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)