Banner 980x90

"Delna": Partijas priekšvēlēšanu reklāmas filmēšana pašvaldības ēkā nav pareiza prakse

Riga24.lv
Riga24.lv
Partijas priekšvēlēšanu reklāmas filmēšana pašvaldības ēkā nav laba un pareiza prakse, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna" vadītājs Jānis Volberts.

Partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) priekšvēlēšanu reklāmās dažādi cilvēki stāsta par priekšrocībām un ietaupījumiem, ko viņiem sniedz Rīgas domes vadošo partiju ieviestie atvieglojumi bērniem un pensionāriem. Reklāmā redzamais fons liek secināt, ka tā uzņemta Rīgas domes telpās.

Tomēr Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" vadītājs Nils Ušakovs un vicemērs, partijas GKR vadītājs Andris Ameriks izvairās aģentūrai LETA šo faktu apstiprināt vai noliegt.

Aģentūra LETA mēģināja sazināties ar Ušakovu, bet viņš kopš piektdienas uz telefona zvaniem un īsziņām nav atbildējis. Tāpat arī Ameriks uz telefona zvaniem līdz šim nav atbildējis.

Amerika padomnieks Mareks Gailītis uz aģentūras LETA jautājumiem par to, vai minētā reklāma filmēta Rīgas domes telpās, atbildēja izvairīgi, jautājot, kurš ir bijis klāt un redzējis, ka reklāma uzņemta rātsnamā, lai paustu šādu faktu? Gailītis uzsvēra, ka reklāmas uzņemšanā nav tērēti Rīgas domes resursi un nodokļu maksātāju nauda, tomēr konkrētu atbildi par filmēšanas vietu nesniedza.

Viņš arī norādīja, ka Rīgas domes telpas ir atvērtas un darba laikā tajās jebkurš var nākt un filmēt.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna aģentūrai LETA pauda, ka nezina, kur ir filmētas "Saskaņa" un GKR reklāmas, jo tā nav domes atbildība. Viņa pastāstīja, ka Rātsnams ir atvērts un tajās var nākt filmēt jebkurš, piebilstot, ka arī žurnālisti bieži nāk piefilmēt kādu kadrus Rīgas domes telpās.

Rīgas domes Saimniecības pārvaldē aģentūra LETA noskaidroja, ka Rātsnama telpas izīrētas netiek, kas nozīmē, ka reklāmas filmēšana domes telpās notikusi bez maksas.

"Delnas" vadītājs Volberts norāda, ka minētais jāskata Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma kontekstā, kurā uzsvērts, ka administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijā ir aizliegta. Viņš pauda, ka minētais formulējums likumā ir samērā plašs un lakonisks, taču partijas priekšvēlēšanu reklāmas filmēšana pašvaldības ēkā nav laba un pareiza prakse.

Volberts tāpat sacīja, ka, ja partija videoklipu filmēšanai īrētu telpas ārpus Rīgas domes, tad rastos izmaksas, kas būtu jāiekļauj priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)