Banner 980x90

"SEB grupa" pirmajā pusgadā peļņu kāpinājusi līdz 34 miljoniem eiro

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
"SEB grupas" pamatdarbības peļņa pēc nodokļu nomaksas un uzkrājumiem šī gada pirmajā pusē sasniegusi 34,1 miljonu eiro, kas ir par 90% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Kā ziņo aģentūra LETA, peļņa pirms uzkrājumiem sasniedza 38,8 miljonus eiro, kas ir par 54% vairāk nekā pērn pirmajos sešos mēnešos. Laikā no janvāra līdz jūnija beigām izveidoti uzkrājumi 1,9 miljona eiro apmērā - par 63% mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā laika posmā, paziņojumā medijiem informē banka.

Pirmajā pusgadā SEB grupas Latvijā ieņēmumi sasniedza 64,98 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2015.gada pirmajā pusgadā, ko lielā mērā ietekmēja pēc "VISA Inc." prasībām veiktā "VISA Europe" akciju pārdošana.

Izmaksas salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu palielinājās par 6%, veidojot 26,2 miljonus eiro.

Kopējais kredītportfelis pirmā pusgada beigās bija 2,5 miljardi eiro, kas ir par 1% mazāk nekā 2015.gada pirmā pusgada beigās, bet par 1% vairāk nekā 2015.gada noslēgumā.

"SEB banka" šī gada sešos mēnešos piešķīrusi vairāk nekā 7500 aizdevumus par kopējo summu 313 miljoni eiro, kas ir par 63% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš. 243 miljoni eiro jeb 78% no piešķirtā finansējuma saņēmuši uzņēmumi. Privātpersonām piešķirtā finansējuma apjoms "SEB bankā" šī gada pirmajos sešos mēnešos veido 70 miljonus eiro. Pirmā pusgada laikā maiju var uzskatīt par rekordu mēnesi, kad piešķirtā finansējuma apjoms mājokļu kredītos sasniedza 11 miljonus mēnesī.

"SEB bankas" vadītāja Ieva Tetere informē, ka kreditēšanas ziņā pirmais pusgads bijis ļoti aktīvs. Salīdzinājumā ar 2015.gada pirmo pusi privātpersonām izsniegtais finansējums audzis par 151%, arī mazo un vidējo uzņēmumu aktivitāte palielinājusies - banka piešķīrusi par 25% vairāk finansējumu nekā gadu iepriekš. Kopumā pirmajā pusgadā piešķirts finansējums par 63% vairāk nekā 2015.gada pirmajā pusē.

Kopējais noguldījumu apjoms "SEB bankā" 30.jūnijā bija 2,1 miljardi eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2015.gada pirmā pusgada beigās.

Tetere informē, ka otrais ceturksnis bijis ļoti aktīvs biznesa periods, kas rezultējies arī ievērojamā klientu aktivitātē. Pirmajā pusgadā jauno klientu skaits, kuri izvēlējušies "SEB banku" par savu finanšu partneri, pārsniedz 10 200, no kuriem vairāk nekā 8100 ir privātpersonas. "Esam realizējuši virkni pasākumu, lai stiprinātu klientu attiecības gan mazo un vidējo uzņēmumu un lielo uzņēmumu jomā, gan arī līzinga biznesa jomā, kas rezultējies pārliecinošā klientu interesē par auto iegādes finansēšanu, virzot "SEB līzingu" līdera pozīcijās jaunu auto finansēšanā," informē "SEB bankas" vadītāja.

Izveidojot jaunu digitālās kanālu attīstības struktūrvienību Baltijā un arī Latvijā, banka turpina iesākto - attīstīt bezkontakta karšu lietošanas pieejamību. Turpinās darbs pie jaunās internetbankas un mobilās lietotnes.

SEB grupas kapitāls un rezerves 30.jūnijā bija 415,75 miljoni eiro. Aktīvu apjoms, noslēdzoties pirmajam pusgadam, bija 3,4 miljardi eiro.

SEB grupas Latvijā kapitāla pietiekamības rādītājs jūnija beigās bija 20,1%.

"SEB bankas" likviditātes rādītājs pirmā pusgada beigās bija 34%.

Pirmā ceturkšņa beigās "SEB banka" bija pēc aktīviem ceturtā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)