Banner 980x90

"Taxify": Rīgā sniegt kopbraukšanas pakalpojumus ir gatavi 30 līdz 50 tūkstoši cilvēku

Riga24.lv
Riga24.lv
Iespējams, ka kopbraukšanas pakalpojumi ir viselastīgākais veids, kā gūt papildu ienākumus, un Rīgā šādi pelnīt ir potenciāli gatavi 30 līdz 50 tūkstoši cilvēku, intervijā aģentūrai LETA sacīja Igaunijas kopbraukšanas pakalpojumu kompānijas "Taxify" līdzdibinātājs Martins Villigs.

Latvijā uzņēmumam "Taxify" ir apmēram 80 tūkstoši klientu, un kompānija viņiem var piedāvāt apmēram 400 automašīnu. "Faktiski mēs esam jau otrais spēlētājs Latvijas pasažieru pārvadājumu tirgū [pēc "Panda taxi"]," viņš sacīja.

Lai gan uzņēmums pašlaik sniedz pakalpojumus 14 valstīs, galvenie tirgi ir Igaunija, Latvija, Dienvidāfrikas Republika un daži citi, stāstīja Villigs. Kopējais "Taxify" vadītāju skaits ir 10-11 tūkstoši, bet reģistrēto klientu skaits - 750 tūkstoši, un Villigs pauda cerību, ka līdz gada beigām reģistrēto klientu skaits sasniegs miljonu.

"Apmēram 80% Latvijas vadītāju ir licencēti kā pārvadātāji ar taksometriem, pārējie 20% - privātie šoferi. Dienvidāfrikā ir otrādi - 20% mūsu vadītāju ir licencēti, bet 80% ir privātie vadītāji," teica "Taxify" līdzdibinātājs.

Izvēloties jaunu tirgu, "Taxify" vērtē tā lielumu un šoferu pieejamību. "Sākumā mēs strādājām tikai ar licencētiem taksometru lietotājiem, taču drīz sapratām, ka ar to nepietiek, lai nodrošinātu labu "pārklājumu", kā arī pakalpojumu kvalitāti. Patērētāju pieprasījums pēc taksometriem strauji pieaug, bet labu mašīnu un godīgu vadītāju trūkst. Tāpēc savulaik mēs saskatījām labu alternatīvu privātšoferu piesaistīšanā," sacīja Villigs.

Pēc viņa teiktā, vidējā maksa par vienu braucienu Latvijā ir apmēram 5,3 eiro, un vidējais brauciena garums ir apmēram 7,4 kilometri. Savukārt Dienvidāfrikas Republikā vidējā maksa par braucienu ir nedaudz mazāka par pieciem eiro, Igaunijā tā ir 5,7 eiro. Komisijas maksas lielums, kuru vadītāji maksā kompānijai, ir atkarīgs no valsts, bet tas ir ne vairāk par 20% no maksas par braucienu. "Latvijā mūsu komisija ir 10%. Iespējams, kopbraukšanas pakalpojums ir viselastīgākais veids, kā gūt papildu ienākumus, un daudzi cilvēki meklē šādas iespējas savā brīvajā laikā. Rīgā dzīvo 30 līdz 50 tūkstoši cilvēku, kuri ir gatavi šādi pelnīt," sacīja Villigs.

2013.gadā izveidotā "Taxify" ir Igaunijā radīta taksometru izsaukšanas mobilo tālruņu lietotne, kas Latvijā darbojas kopš 2014.gada septembra. Kopumā kompānija sniedz pakalpojumus vairāk nekā 20 pasaules pilsētās.

Pilnu intervijas tekstu krievu valodā lasiet aģentūras LETA krievu valodas sadaļā

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)