Banner 980x90

"Ventspils" futbolisti virslīgas mačā piekāpjas RFS

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Negaidītu zaudējumu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē svētdien piedzīvoja "Ventspils" komanda, kas ar rezultātu 0:1 (0:1) savā laukumā piekāpās RFS spēlētājiem.

Vienīgos vārtus 38.minūtē iesita Ņikita Kaļiņins. Kaut mača gaitā ventspilniekiem bija pārsvars, viņi palika bez gūtajiem vārtiem un cita neveiksmi.

Kā ziņots, vēl vienā mačā svētdien tikai kompensācijas laikā uzvaru izrāva kopvērtējuma līdere Jūrmalas "Spartaks". Tāpat panākumu izcīnīja arī "Jelgavas" futbolisti.

"Spartaka" komanda guva vārtus vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē un ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā apspēlēja "Riga" komanda. Uzvaru mājiniekiem izrāva virslīgas jūnija labākais spēlētājs Jevgeņijs Kazačoks.

Tikmēr "Jelgava" ar 2:0 (1:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāti". Vārtus uzvarētāju labā guva lietuvietis Mindaugs Grigaravičs, kurš sezonu iesāka tieši Rīgas kluba sastāvā, kā arī 11 metru soda sitienu realizējušais Andrejs Kovaļovs.

Tikai ceturtdien "Jelgavas", "Spartaka" un "Ventspils" futbolisti aizvadīja spēles UEFA Eiropas līgā, turklāt Jelgavas un Ventspils komandas sasniegušas kvalifikācijas turnīra otro kārtu, tāpēc nākamajā ceturtdienā vienībām gaidāmas pirmās cīņas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Šīs kārtas pirmajā mačā piektdien čempionvienība "Liepāja", kuras sastāvā debitēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, ar rezultātu 1:0 savā laukumā pieveica kopvērtējuma pastarīti "Daugavpils".

Virslīgas kopvērtējumā Jūrmalas "Spartakam" ir 31 punkts 13 mačos, kas pēc šīs kārtas ar 26 punktiem 14 mačos otrajā pozīcijā ļauj atrasties "Liepājai".

Trešā ar 24 punktiem 13 cīņās ir "Ventspils", "Jelgava" iekrājusi 19 punktus, bet pie 16 punktiem tikušas "Riga" un RFS komandas. Septītā ar 13 punktiem ir "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)