Banner 980x90

Remontdarbi Melngalvju namā ieilgs līdz martam

Riga24.lv
Riga24.lv
Remontdarbus Melngalvju namā plānots pabeigt līdz nākamā gada marta beigām, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas nami" pārstāvis Edgars Arnītis.

Pēc viņa teiktā, Melngalvju nama telpas kopš septembra tiek piedāvātas nomai, tāpēc remontdarbi nav vienmērīgi un notiek ar pārtraukumiem. Plānots, ka renovācija tiks pabeigta līdz 2017.gada marta beigām. Konkrētas remontdarbu izmaksas vēl nav zināmas, bet orientējoši tās varētu būt ap 450 000 eiro.

Arnītis pauda, ka Melngalvju nama zāles turpmāk būs pieejamas dažādu pasākumu rīkošanai. Daļa no ēkā esošajām telpām tiks izīrēta birojiem. Savukārt Melngalvju namam piegulošajā ēkā Svaru ielas pusē tiks izvietots "Rīgas namu" administrācijas ofiss.

Turklāt ēkas pagrabstāvā un vairākās telpās paredzēts izvietot vēsturisko ekspozīciju, kas būs pieejama apmeklētājiem.

Jau ziņots, ka "Rīgas nami" augustā izsludināja iepirkuma konkursu par Melngalvju nama remontdarbiem. Tā mērķis bija sagatavot telpas Melngalvju nama ekspozīcijas atjaunošanai, kā arī veikt telpu pārbūvi saskaņā ar arhitektu biroja "Sestais stils" izstrādāto būvprojektu. Atjaunošana paredz telpu kosmētisko remontu, dekoratīvo elementu remontu un krāsojuma atjaunošanu.

Plānojot darbus, remonta veicējiem ir jāņem vērā, ka ēkā ir izvietoti biroji un to darbība būvniecības laikā netiks pārtraukta, kā arī objekts atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā - zonā ar intensīvu gājēju kustību. Tāpēc ir jāparedz pastiprināti darba aizsardzības pasākumi visās būvniecības stadijās.

Iepirkuma nolikumā bija teikts, ka būvniecības pirmajam posmam jeb publisko telpu remontam jānotiek ne vēlāk kā līdz šī gada 28.novembrim, savukārt otrajam posmam, kas ir biroja telpu pārplānojuma izbūve un remonts, jānorit ne vēlāk kā līdz 22.decembrim.

Savukārt fasādes remonta darbu kopējais ilgums ir līdz sešiem mēnešiem no darbu sākšanas brīža.

"Rīgas nami" norāda, ka Melngalvju nama ēku kompleksa atjaunošana veikta laika posmā no 1995.gada līdz 2001.gadam. Melngalvju namā bija ierīkota pastāvīga ekspozīcija, un tas kalpoja kā kamerkoncertu un korporatīvo pasākumu norises vieta līdz 2012.gada vasarai, kad ēku kompleksa telpas tika pārplānotas Valsts prezidenta darba nodrošinājumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)