Banner 980x90

Rēzeknē notiks Latvijas Neredzīgo biedrības iestudējuma "Katram ceļam sava sirds" pirmizrāde

Daugavpils, 12.okt., LETA. Sestdien, 14.oktobrī, plkst.15 Rēzeknē, Latgales vēstniecības "Gors" mazajā zālē "Zīdaste" par godu Starptautiskajai Baltā spieķa dienai notiks Latvijas Neredzīgo biedrības iestudētā literāri muzikālā uzveduma "Katram ceļam sava sirds" pirmizrāde, aģentūru LETA informēja Latvijas Neredzīgo biedrības žurnāla "Rosme" redaktore Anita Monozova.

Piecus mēnešus piecās Latvijas pilsētās cilvēki ar redzes invaliditāti apguva režisores Ineses Vanagas izstrādātu repertuāru, lai Baltā spieķa dienā to rādītu uz "Gora" skatuves. Šis pasākums būs unikāls arī ar to, ka pirmizrādes dienā uzveduma dalībnieki visi kopā satiksies pirmo reizi.

Latvijas Neredzīgo biedrības Cēsu un Daugavpils teritoriālo organizāciju biedri profesionāļu vadītās meistarklasēs piecus mēnešus apguva vokālo mākslu, bet Balvu organizācijā – dramaturģiju un runas mākslu. Savukārt, Rēzeknē radošo rokdarbu nodarbībās tika gatavotas dekorācijas šim lieluzvedumam. Rīgā Strazdumuižas drāmas un dzejas teātra aktieri apguva režisores īpaši piemeklēto prozu un dzeju, literāri kuplinot kopējo uzvedumu.

Nodarbību vadītāji sadarbojās ar Vanagu, lai kopā radītu vienotu un labskanīgu izrādi, pieturoties pie režisores ieceres un izstrādātā scenārija.

Skatuves māksla cilvēkiem ar redzes invaliditāti ir pielīdzināma terapijai, ar kuras palīdzību var atrisināt daudzveidīgas veselības un sociālās problēmas, uzskata pasākuma organizatori.

Šajā Latvijas Neredzīgo biedrības projektā piedalās kopumā 75 cilvēki ar redzes invaliditāti piecās Latvijas pilsētās: Cēsīs, Daugavpilī, Balvos, Rēzeknē un Rīgā.

Baltā spieķa dienas svētkos uz Rēzekni noskatīties šo literāri muzikālo uzvedumu dosies ap 200 cilvēkiem ar redzes invaliditāti no vairākām Latvijas pilsētām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)