Banner 980x90

Rīgā atļauts uzturēties uz 14 ūdenstilpju ledus

Riga24.lv
Riga24.lv
Ņemot vērā laika apstākļus un meteoroloģiskās prognozes, Rīgā pašreiz atļauts uzturēties uz 14 ūdenstilpju ledus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pašreiz atļauts uzturēties uz Rīgas ūdenstilpju ledus Dambjpurva ezerā, Gaiļezerā ne tālāk par 50 metriem no krasta līnijas, Juglas upes posmā no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1, Vecdaugavas posmā no Mangaļu prospekta līdz Audupes ielai 3B, Daugavas posmā no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai un 200 metru attālumā no Beķergrāvja ielas Daugavas virzienā.

Tāpat uz ledus atļauts uzturēties Juglas ezerā ne tālāk par 150 metriem no krasta līnijas un 700 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas, Ķengaraga dīķī, Sarkandaugavas posmā no Uriekstes ielas 16 līdz Kundziņsalas 7.līnijai 18, izņemot no Aptiekas ielas 19 līdz Uriekstes ielai 8B, kā arī 50 metru attālumā no tilta pāri Sarkandaugavai. Turklāt uz ledus atļauts atrasties arī Bolderājas karjerā, Bābelītes ezerā, Māras dīķī, kurā aizliegts atrasties uz ledus 150 metru attālumā no Mārupītes ietekas, Bieķengrāvja posmā no Mūkusalas ielas 75 līdz Mazajai Bauskas ielai 28A, Zunda kanāla posmā no Ģipša ielas līdz Paula Valdena ielai, kur aizliegts atrasties uz ledus 50 metru attālumā no gājēju tilta pāri Zunda kanālam, kā arī Ķīšezerā, bet ne tālāk par 200 metriem no krasta līnijas. Uz Ķīšezera ledus aizliegts atrasties arī 1000 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39, kas ir 600 metru attālumā no krasta līnijas.

Rīgas dome atgādina, ka ziemas periodā pašvaldība noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus. Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus aizliegts.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas Pašvaldības policija. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar naudas sodu bez brīdinājuma, no 15 līdz 100 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)