Banner 980x90

Rīga – Eiropas Ziemassvētku tirdziņu galvaspilsēta

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ziemassvētki un to gaidīšanas laiks ir brīnumains laiks. Visur redzamas zibošu lampiņu virtenes, gaisā valda piparkūku un kanēļa smarža, Ziemassvētku egle rotā mūsu istabu, un ir vēlme apdāvināt sev tuvos un mīļos ar dāvanām, kas ir sirds siltuma pilnas. Taču dažreiz Ziemassvētku sajūta noplok pirms pašiem svētkiem Ziemassvētku atribūtikas jūklī, un ir vēlme gūt jaunas emocijas un iespaidus.  
Britu kompānija "Post Office" ir nākusi klajā ar Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometru, kas norāda pievilcīgākos un lētākos adventes tirdziņu galamērķus Eiropā. Arī šogad barometrs norāda uz vietām, kur dodoties var aizbēgt no ierastās ikdienas, lai padarītu Ziemassvētku laiku īpašu sev un savai otrai pusītei.
 

Šogad tieši Rīga ir nodēvēta par Eiropas Ziemassvētku tirdziņu galvaspilsētu un galveno tūrisma galamērķi Ziemassvētku laikā, pēc britu kompānijas "Post Office" pasūtītā Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometra rādītājiem. Eiropas Ziemassvētku barometrā piedalījās desmit Eiropas pilsētas: Rīga, Tallina, Stokholma, Lille, Minhene, Prāga, Budapešta, Berlīne, Kopenhāgena un Vīne.

Rīga ieņem līdera pozīcijas. Divu diennakšu ceļojums divām personām ceļot gribētājiem izmaksātu 570,33 EUR. Iepriekšējos gados Rīga ir ieņēmusi otro un ceturto vietu starp Eiropas pilsētām. Taču Rīgai pa pēdām seko Vācijas pilsēta Minhene, kur britu tūristu pārim atpūta izmaksātu vidēji 594,09 EUR par divām diennaktīm, savukārt trešo vietu ieņem Francijas pilsēta Lille, kur tūristu pārim par atpūtu būtu jāšķiras no 602,01 EUR. TOP 5 ir iekļāvusies arī mūsu kaimiņvalsts – Igaunijas galvaspilsēta Tallina ar 637,09 EUR par divām diennaktīm. 
Visdārgākā no Eiropas Ziemassvētku tirdziņu mājvietām ir Stokholma, kurā tūristu pāris par nedēļas nogales atpūtu šķirtos no 966,39 EUR, savukārt Berlīne tika nodēvēta par īsto vietu tūristiem, kas vēlas iegādāties dizaineru izstrādājumus atpūtas laikā, jo tirdziņos ir iespējams iegādāties, piemēram, UGG zābakus un Ralph Lauren svārkus ar 50% atlaidi. 
 
Eiropas Ziemassvētku tirdziņa barometra noteicošajos rādītājos tika iekļautas aviobiļešu cenas lidojumam no Londonas uz katru no topā iekļautajām pilsētām turp un atpakaļ, naktsmītņu izmaksas par divām diennaktīm, vietējā transporta izmaksas no lidostas līdz pilsētas centram, divas maltītes, kurā iekļauta vīna glāze, kā arī dažādi našķi, kafija un dzērieni Ziemassvētku tirdziņos. Produktu un pakalpojumu cenas barometrā tika apkopotas no vietējo tūrisma informācijas centros atrodamās informācijas.
 
Pēc ikgadējo barometru salīdzinājuma Rīgā kopš pagājušā gada novērots cenu samazinājums par 7,8%, savukārt, aplūkojot kopējo situāciju desmit Eiropas pilsētās, novērots cenu kritums kopš pagājušā rudens par 15%. 

Iegādājoties Ziemassvētku dāvanas, noteikti nepieciešams doties iepirkties ar jau gatavu plānu, jo tikai tādā veidā tu varēsi būt pārliecināts, ka neiegādāsies neko nevajadzīgu. Bieži vien cilvēkiem šāda veida tirdziņos ir tendence iegādāties dažādas nevajadzīgas lietas, tāpēc ir nepieciešams jau pirms iepirkšanās rūpīgi saprast, kuras ir tās lietas, kuras vēlies dāvināt citiem, lai nesanāktu tā, ka tiek iegādāta vairākas Ziemassvētku egles.
 
Vislabāk izveidot sarakstu, kurā pie katra no mīļo cilvēku vārdiem pieraksti vēlamo dāvanu. Tādā veidā tu varēsi būt pārliecināts, ka nevajadzēs pārmaksāt par iegādātajām lietām, jo tu jau zināsi, kur un ko meklēt!
 
Ziemassvētki ir brīnumu laiks un svētki, kuros pabūt kopā ar savu ģimeni un mīļajiem cilvēkiem. Noteikti nevajadzētu par to aizmirst šajā iepirkšanās burzmā. Mūsu mīļajiem cilvēkiem vairāk par dažāda veida dāvanām ir nepieciešams tas, lai pavadi laiku kopā ar viņiem, jo kopā būšana rada milzīgu prieku ikvienam!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)