Banner 980x90

Rīgā norisināsies senioriem veltīta konference digitālo prasmju apgūšanai

Rīga, 19.jūl., LETA. Nākamnedēļ, 27.jūlijā, "Rija Vef Hotel" Rīgā norisināsies konference ar mērķi popularizēt pieaugušajiem, īpaši vecumā grupā 55 plus, "Erasmus +" projekta "DIAL" ietvaros izstrādātos digitālo prasmju apmācību materiālus vairākās valodās virtuālajā platformā "Moodle", aģentūru LETA informēja projekta "DIAL" vadošais partneris "Project Net".

Ikvienam senioram, kas vēlas apgūt digitālās pamatprasmes būs iespēja saņemt izstrādātos mācību materiālus. Projekta ietvaros virtuālajā vidē "Moodle" platformā ir ievietoti visi mācību materiāli, zināšanu pārbaudes testi, kā arī noslēguma kontroldarbs par katru tēmu, lai apmācāmajiem būtu skaidrs, kuras zināšanas ir pietiekamas un kuras nepieciešams atkārtot.

"Moodle" ir tiešsaistes bezmaksas apmācību platforma, kurā ikviens interesents varēs uzlabot digitālās prasmes četros pamata kompetenču blokos - komunikācija un sadarbība, aprīkojums, datora pamata elementi, internets.

Digitālo prasmju apmācības materiāli būs pieejami latviešu, angļu, kā arī grieķu, turku un portugāļu valodās.

Konferenci organizē projekta "DIAL" vadošais partneris biedrība "Project Net", sadarbībā ar Zemgales reģiona kompetenču attīstības centru un Interneta Asociāciju.

Konferencē uzstāsies Interneta Asociācijas valdes priekšsēdētāja Ina Gudele, skaidrojot, kāda ir digitālo prasmju apmācības nozīme pieaugušo mūžizglītībā. Labās prakses piemērā par Portugāles pieredzi digitālo prasmju mācīšanā senioriem dalīsies asociācijas "RUTIS" pārstāve.

Konferencē vietu skaits ir ierobežots, tamdēļ iepriekš nepieciešama reģistrācija, kuru var veikt līdz 25.jūlijam tīmekļa vietnē "projectfund.net". Konferences noslēgumā dalībniekiem būs iespēja piedalīties vērtīgu pārsteiguma balvu izlozē, sacīja konferences organizētāji.

No 2017.gada oktobra līdz 2019.gada 31.augustam norisinās Erasmus+ projekts, kura ietvaros sadarbojas četras partnervalstis - Latvija, Turcija, Kipra un Portugāle, lai realizētu ideju par mācību materiāla izveidi senioriem, kurā pieejama informācija par datorprasmju pamatzināšanām, tādējādi mazinot digitālo prasmju plaisu dažāda vecuma iedzīvotāju vidū, kā arī veicinot sociālo iekļaušanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)