Banner 980x90

Rīgā plāno organizēt 22.Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu konkursu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Rīgā biedrība "Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris" par 8850 eiro plāno organizēt 22.Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja skatīja jautājumu par līdzfinansējuma piešķiršanu XXII Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursam un noslēguma koncertam "Bravo-Bravissimo". Projekta kopējās izmaksas ir 8850 eiro, un Rīgas domes līdzfinansējums ir plānots 2000 eiro.

Projektā plānots konkurss no nākamā gada 27.janvāra līdz 29.janvārim Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā un konkursa laureātu noslēguma koncerts 2017.gada 4.martā Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, piedaloties LU pūtēju orķestrim diriģenta Jāņa Puriņa vadībā.

Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss tiek organizēts kopš 1996.gada un gadu laikā konkursā ir piedalījušies vairāk nekā 3800 jaunie mūziķi, vidēji ik gadu no 53 mūzikas skolām, tostarp visu Rīgas mūzikas skolu audzēkņi.

Ar konkursa palīdzību tiek aktualizēti jautājumi par muzikālās izglītības kvalitāti, apmācības procesa daudzveidību un motivāciju, instrumentu spēles ietekmi uz intelektuālo attīstību, instrumentu spēles medicīniskajiem aspektiem, mūziķa darba popularitāti un konkurētspēju Eiropā un pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)