Banner 980x90

Rīgā un tās apkārtnē notiks militārās tehnikas pārvietošana

Riga24.lv
Riga24.lv
Trešdien, 29.jūnijā Rīgā un tās apkārtnē notiks starptautisko militāro mācību "Saber Strike" militārās tehnikas pārvietošana, aģentūra LETA noskaidroja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Pēc plkst.20.00 notiks intensīva tehnikas pārvietošana maršrutā no Ādažu bāzes uz Vecmīlgrāvi. Tāpat notiks arī militārās tehnikas transportēšana pa dzelzceļu.

Jau ziņots, ka mācības noslēdzās pagājušajā nedēļā. Lauka taktiskā vingrinājuma laikā karavīri divu starptautisko bataljonu sastāvā trenējās veikt uzbrukuma, aizkavēšanas un aizsardzības operācijas, uzlabojot sadarbību un trenējoties integrēt gaisa un sauszemes spējas.

Latvijas vadītajā Kuršu bataljonā kopīgi trenējās Latvijas, Lietuvas, Polijas un ASV 2.kavalērijas pulka karavīri, kamēr Lielbritānijas vadībā Vikingu bataljonā sadarbojās Lielbritānijas armija un jūras kājnieki, ASV jūras kājnieki un Norvēģijas karavīri.

Uguns atbalstu mācību laikā sniedza arī ASV jūras kājnieku tanki "Abrams" un ASV 2.kavalērijas pulka haubices, savukārt tuvā gaisa atbalstu nodrošināja lidmašīnas "A-10" , kas šogad lido uz mācībām no Gaisa spēku aviācijas bāzes Lielvārdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)