Banner 980x90

Rīgas dome aktīvistus aicina pieteikties 2500 eiro līdzfinansējumam dažādu apkaimju pasākumu organizēšanai

Rīga, 19.sept., LETA. Rīgas dome izsludinājusi projektu konkursa "Rīgas apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšana" 3.kārtu, kas paredz uzvarētājiem piešķirt no 1000 līdz 2500 eiro lielu finansējumu dažādu apkaimju piederību veicinošu pasākumu rīkošanai, aģentūru LETA informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Konkursā piedalīties var Rīgas pilsētas pašvaldības iestāde vai jebkura Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona, kuras juridiskā adrese ir Rīga, un kas savu darbību veic Rīgas pilsētā un vēlas uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šajā projektu konkursā var pretendēt uz finansējuma saņemšanu arī apkaimes iedzīvotāju forumu organizēšanai Rīgas apkaimēs.

Maksimālais finansiālais atbalsts vienam projektam ir 2500 eiro. Savukārt maksimālais finansiālais atbalsts viena apkaimju iedzīvotāju foruma organizēšanai ir 1000 eiro. Projektu īstenošana ir jāplāno laika posmā no šī gada 1.novembra līdz 2019.gada 28.februārim.

Kā informē Vilde, pirmajās divās konkursa kārtās atbalstīti 18 projekti, tostarp apkaimju iedzīvotāju forumi, gadskārtu ieražu svinības, apkaimju iedzīvotāju sadarbības un vides labiekārtošanas aktivitātes, apkaimju iepazīšanas pasākumi, kaimiņu svētki un citas iniciatīvas.

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2.oktobra plkst.15 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Klientu apkalpošanas centrā Krišjāņa Valdemāra ielā 5, vai arī jānosūta elektroniski.

Konkursa mērķis ir aktualizēt un veicināt Rīgas iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību,  brīvprātīgo darbu un piederības sajūtu savai apkaimei, pilsētai un valstij. Konkursu rīko, lai aktivizētu apkaimju kustību kā vienu no iedzīvotāju pašorganizācijas veidiem, kā arī lai veiktu vietējās kopienas interešu aizstāvēšanu, izzinātu iedzīvotāju problēmas un meklētu risinājumus savstarpējā iedzīvotāju un pašvaldības sadarbībā, nodrošinot iedzīvotāju personisko līdzdalību kopienas dzīves vides uzlabošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)