Banner 980x90

Rīgas dome iegādāsies zemesgabalu jaunas maģistrāles izbūvei

Rīga, 4.okt., LETA. Rīgas dome ārkārtas sēdē atbalstījusi pirmpirkuma tiesību izmantošanu, lai iegādātos zemesgabalu Ozolciema ielā Jāņa Čakstes maģistrāles izbūvei, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē.

Būvprojekta "Zemgales virziena maģistrālais transporta mezgls" īstenošanas procesā plānots izveidot Jāņa Čakstes gatvi ceļa posmā no Vienības gatves līdz Valdeķu ielai.

Zemesgabala kopējā platība ir 14 301 kvadrātmetrs. No tiem 8 633 kvadrātmetri atrodas sarkanajās līnijās - teritorijā, kuru apbūvēt nedrīkst. Tā kā lielāko daļu zemesgabala izmantot maģistrāles izbūvei pagaidām nevar, domei jāiegādājas viss īpašums. Tā vērtība noteikta 70 000 eiro apmērā.

Šī summa esot mazāka par tirgus un kadastrālo vērtību, attiecīgi - 105 000 un 130 000 eiro, norādīja Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Viņš arī skaidroja, ka dome pirmpirkuma tiesības izmanto salīdzinoši reti - kopš 2011.gada tas ir darīts sešas reizes.

"Lēmums izmantot pirmpirkuma tiesības ir tikai pirmais solis līguma noslēgšanas procesā un tālāk viss atkarīgs no bankas, jo teritorijas hipotekārais slogs ir 9,5 miljoni eiro. Ja banka nepiekritīs šo īpašumu pēc tam atsavināt - mēs darījumu neslēgsim," skaidroja Burovs. Šāda scenārija gadījumā pašvaldība meklēs iespēju kā noslēgt darījumu ar teritorijas īpašniekiem, neizmantojot pirmpirkuma tiesības.

Maģistrāles izbūves projektu plānots realizēt līdz 2021.-2022.gadam.

Zemesgabala iegāde paredzēta kā projekta izbūves otrā kārta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)