Banner 980x90

Rīgas dome jau astoto gadu cer iegūt valsts finansējumu dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstiem

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Rīgas pilsētas pašvaldība joprojām cer iegūt daļēju valsts finansējumu 4,5 miljonu eiro apmērā dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstiem, kas nav izdevies kopš 2010.gada.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien sēdē skatīja jautājumu par paredzēto finansējumu dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta izmaksu nodrošināšanai 2018.gadam.

Dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta saņemšanai šī gada 1.janvāri reģistrēta 431 ģimene, tāpēc būtu vajadzīgs noteikt Rīgas pilsētas pašvaldības 2018.gada budžeta finansējumu programmai "Dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsts" deviņu miljonu eiro apmērā, no kuriem 50% jeb 4,5 miljonus eiro nodrošina valsts, tika skaidrots komisijā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam līdz 1.martam jāsniedz informācija Ekonomikas ministrijai par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta reģistrā iekļauto personu skaitu, 2018.gadā plānoto Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta finansējumu dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstam, kā arī paredzēto personu, kurām tiks izmaksāts dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsts, skaitu.

Rīgas domes Finanšu departamenta atzinumā norādīts, ka valsts budžetā palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā nav bijusi prioritāte jau septiņus gadus, un pēdējo reizi līdzekļi šim mērķim ieplānoti tikai 2009.gadā. Tāpat uzsvērts, ka nav prognozējams, kad valsts budžetā tiks atjaunota programma dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta izmaksu nodrošināšanai 50% apmērā no pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem šā pabalsta finansēšanai turpmākajos gados.

Finanšu departaments norādījis, ka Rīgas pilsētas pašvaldība var iekļaut 2018.gada budžeta projektā finanšu līdzekļus dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstiem, ja valsts savā budžetā paredzēs līdzekļus šīm mērķim.

Mājokļu un vides komitejas deputāti atbalstīja lēmuma projektu, kas paredz deviņu miljonu atvēlēšanu dzīvokļu atbrīvošanas pabalstiem, ja 50% jeb 4,5 miljonus eiro finansē valsts.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)