Banner 980x90

Rīgas dome: Neatbildam par rotaļlaukumiem, kuri neatrodas uz pašvaldības zemes

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Liela daļa Rīgas rotaļlaukumu neatrodas uz pašvaldībai piederošas zemes, tāpēc par to uzturēšanu atbild zemes īpašnieks, aģentūrai LETA stāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Rīgas iedzīvotāji mikroblogošanas vietnē "Twitter" ir sūdzējušies, ka vairāki rotaļlaukumi, kas atzīmēti Rīgas domes mājaslapā esošajā "Rotaļlaukumu kartē", realitātē vairs nepastāv.

Vidauskis, atbildot uz jautājumu, kāpēc šāda situācija ar "Rotaļlaukumu karti" ir izveidojusies, norādīja, ka pašvaldības darbinieki ir pieļāvuši kļūdu, karti laicīgi neatjaunojot, un šobrīd tā tiek saskaņota ar reālo situāciju.

"Rotaļlaukumu karte" ir informatīva, un tajā iekļauta informācija par pilnīgi visiem rotaļu laukumiem un vietām, kur ir atsevišķi rotaļu elementi - tajā ir atzīmēti gan rotaļlaukumi, kas atrodas uz pašvaldības zemes, gan tādi, kas atrodas uz citu īpašnieku zemēm, pastāstīja Vidauskis.

Viņš uzsvēra, ka laukumu uzturēšana ir atkarīga no īpašnieka. Liela daļa pilsētā esošo bērnu rotaļlaukumu atrodas uz ēku piesaistītajām teritorijām, par kuru uzturēšanu ir jālemj pašiem iedzīvotājiem. Viņiem kopā ar apsaimniekotāju jāvienojas, vai rotaļlaukumu turpinās uzturēt.

"Ja īpašnieks par laukumu nerūpējas un konstrukcijas kļūst bīstamas, tad tās, protams, ir jānovāc, tāpēc pa visu pilsētu vairākās vietās tie ir beiguši pastāvēt," norādīja domes pārstāvis. Viņš arī pastāstīja, ka pašvaldībai piederošos rotaļlaukumus dome katru gadu atjauno.

Vidauskis informēja, ka nākamajā gadā pašvaldība pa visu teritoriju izvietos vairākus desmitus jaunu rotaļu un sporta laukumu. Sākotnēji šie plāni ir jāapstiprina pašvaldības nākamā gada budžetā, un tad varēs precīzāk spriest par to izvietojumu. Jāņem vērā, ka pašvaldība rotaļlaukumus var izvietot tikai uz sev piederošas zemes.

Iedzīvotāji mikroblogu vietnē "Twitter" ir sūdzējušies par rotaļlaukumu Purvciema ielā 26, kas vairs neizskatoties tā, kā pašvaldības "Rotaļlaukumu kartē".

Vidauskis informēja, ka konkrēto rotaļlaukumu pašvaldība uzstādīja pirms vairāk nekā desmit gadiem un laika gaitā tas pakāpeniski nolietojās, un tādēļ tika demontēts. Tomēr pavisam netālu, pārsimts metru attālumā, esot Purvciema Klasiskā ģimnāzija, kur pašvaldība izveidojusi jaunu sporta un rotaļu laukumu, kas pieejams visiem iedzīvotājiem.

Viņš pastāstīja, ka Rīgā, īpaši daudzdzīvokļu ēku iekšpagalmos, vēsturiski daudzviet ir saglabājušies dažādi rotaļu elementi, kas šobrīd vairs neatbilst Eiropas Savienības normatīvu prasībām. Pārsvarā tie atrodas uz daudzdzīvokļu ēkām piesaistītajiem zemes gabaliem, tādēļ par to tālāku likteni, proti, pārbūvi atbilstoši normatīviem, jālemj pašiem iedzīvotajiem. Šobrīd uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" veicot iedzīvotāju aptauju savā saimniecībā esošajās ēkās, informējot par minēto situāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)