Banner 980x90

Rīgas dome noliedz Austrumu maģistrāles projekta kavēšanos

Rīga, 20.jūn., LETA. Rīgas dome noliedz, ka viņiem patlaban būtu problēmas ar Austrumu maģistrāles pieslēguma ostai pirmās kārtas projekta izpildes termiņu ievērošanu, aģentūrai LETA pauda Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pēc Finanšu ministrijas paustā, Austrumu maģistrāles pieslēguma ostai pirmās kārtas projekts ir viens no 27 Eiropas fondu projektiem, kura iesniegšana aizkavējusies. Iemesls kavējumam esot nespēja projektu saskaņot ar SIA "Rīgas ūdens".

Kā aģentūrai LETA paskaidroja "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks, viņi projektu nesaskaņo, jo projekta realizētājs, kas ir Satiksmes departaments, nav iesniedzis būvprojekta kopumu. "Realizētājs nav iesniedzis ģenerālplānus, detalizācijas aprakstus, garenprofilu plānus un citas nianses, kas ļautu detalizēti izvērtētu projektētāju izstrādātos risinājumus, līdz ar to projekts no uzņēmuma puses nevar tikt saskaņots," sacīja Mucenieks.

Komentējot to, kad tad departaments plāno uzņēmumam iesniegt visu nepieciešamo informāciju, Ahuna-Ozola norādīja, ka saskaņošana ar visām iesaistītajām iestādēm patlaban notiek digitālā formā, pēc kā tiks iesniegti materiāli saskaņošanai pilnā apmērā.

Viņa gan norādīja, ka "patlaban iekļaujamies termiņos" un, ja ir bažas par kavēšanos, tad tā varētu rasties tikai jautājumā par koku ciršanas atzinuma saņemšana vai privāto īpašumu jautājumi, kas ierobežo būvprojekta risinājumu saskaņošanu."

Pēc viņas paustā, projekta būvniecību plānots uzsākt 2019.gadā, pēc tam, kad tiks atrisināti jautājumi par privātā īpašumā esošo zemju atsavināšanu.

Kā ziņots, Austrumu maģistrāles pieslēguma ostai projekts paredz pārvada pār dzelzceļa līniju Rīga-Skulte ar pievadceļiem izbūvi, Tvaika ielas pārbūvi un Austrumu maģistrāles izbūvi Ieriķu ielas un Vietalvas ielas posmā. Projekta pirmās kārtas izmaksas tiek lēstas aptuveni 44 miljonu apmērā, bet otrās - 16 miljonu eiro apmērā ar pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)