Banner 980x90

Rīgas dome plāno lielajās pašvaldības kapitālsabiedrībās veidot padomes

Rīga, 19.dec., LETA. Rīgas domē tiek apsvērta iespēja lielajās pašvaldības kapitālsabiedrībās veidot padomes, kas uzraudzītu uzņēmumu valžu darbu, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja jaunievēlētais domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs (GKR).

Viņš sacīja, ka šādu iespēju jau vakar pārrunājis ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S). Padomes varētu veidot tādos pašvaldības uzņēmumos kā SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" un SIA "Rīgas satiksme". Tieši par šo kapitālsabiedrību darbu tiekot saņemts visvairāk sūdzību.

Burovs uzsvēra, ka uzņēmumu padomēs nevajadzētu atrasties politiskajiem spēkiem pietuvinātām personām, kā tas bija deviņdesmitajos gados. "Vajadzētu būt absolūti profesionālai padomei," uzsvēra jaunais Rīgas vicemērs, atbalstot otrdien domes sēdē izskanējušu ideju, ka padomju locekļu meklēšanu varētu uzticēt meklēt profesionālām personāla atlases kompānijām atklātos konkursos.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks pieļāva, ka personāla atlases kompānijas nākotnē varētu piesaistīt arī pašvaldības uzņēmumu valdes locekļu meklēšanā.

Kā ziņots, Burovs otrdien pēc ievēlēšanas amatā norādīja, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībās nepieciešama "liela dezinfekcija".

Ievēlot Burovu Rīgas vicemēra amatā, domes deputātu vairākums arī lēma viņam piešķirt pašvaldības lēmumu pieņemšanas tiesības kapitālsabiedrībās SIA "Rīgas ūdens", "Rīgas meži", "Rīgas nami", "Rīgas pilsētbūvnieks", "Rīgas serviss", "Getliņi EKO" un AS "Rīgas siltums".

Savu kandidatūru Burovs argumentēja ar līdzšinējo daudzu gadu pieredzi pilsētas pašvaldībā. Vēl pirms ievēlēšanas taujāts par pirmajiem darbiem vicemēra amatā, Burovs atbildēja, ka vēlas iepazīties ar viņa pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību valdes pārstāvjiem un šo uzņēmumu attīstības stratēģijām. Tāpat deputāts iecerējis izvērtēt kapitālsabiedrību sniegto pakalpojumu kvalitāti.

"Nepieciešama liela dezinfekcija visām [Rīgas pašvaldības] kapitālsabiedrībām. Runājot par korupcijas risku domē, šobrīd visa likumdošanas procedūra ir tāda, ka risks ir samazināts," teica Burovs.

Kā ziņots, Burovs par Rīgas vicemēru tika ievēlēts pēc tam, kad saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas skandālu no šī amata atkāpās ilggadējais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)