Banner 980x90

Rīgas dome plāno "Rīgas mežiem" nodot nekustamos īpašumus teju 596 500 eiro vērtībā

Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Rīgas dome plāno nodot pašvaldības SIA "Rīgas meži" bezatlīdzības lietošanā deviņus nekustamos īpašumus teju 596 500 eiro vērtībā.

Rīgas domes Īpašuma komiteja šodien sēdē skatīja jautājumu par īpašumu nodošanu bezatlīdzības lietošanā SIA "Rīgas meži". Nekustamie īpašumi tiks nodoti kā resurss deleģētā pārvaldes uzdevuma izpildei, nodrošinot pilsētas publiskajā lietošanā esošo apstādījumu teritoriju uzturēšanu, tai skaitā aizsardzību un izmantošanu sabiedrības interesēs un pilsētvides ekoloģiskās un ainaviskās kvalitātes paaugstināšanai.

Nododamie īpašumi jau vēsturiski izmantoti "Rīgas meži" vajadzībām, bet tā kā pašvaldības deleģējuma līguma termiņš beigsies februārī, nepieciešams parakstīt jaunu deleģējuma līgumu un atkārtoti nodot uzņēmuma lietošanā nekustamos īpašumus.

Uzņēmuma lietošanā plāno nodot īpašumu Grēdu ielā 2. Tas sastāv no dārza mājas ar bilances vērtību 1813 eiro un šķūņa. Vienstāvu ķieģeļu dārza māja ir celta 1930.gadā un īpašuma turpmākai ekspluatācijai nepieciešama tā renovācija vai rekonstrukcija. Tāpat uzņēmuma rīcībā nonāks īpašums Hermaņa ielā 8, kas sastāv no administratīvās ēkas ar bilances vērtību 8762 eiro un trīs šķūņu ēkām. Vienstāvu koka ēka ir celta 1944.gadā. Objekta turpmākai ekspluatācijai nepieciešama tā renovācija vai rekonstrukcija. Tāpat "Rīgas meži" lietošanā paredzēts nodot vienstāvu koka ēka Tērbatas ielā 2H.

Uzņēmumam plānots nodot nekustamo īpašumu Dzegužu ielā 11. Tas sastāv no 2003.gadā celtas vienstāva ķieģeļu parka apkopes ēkas ar bilances vērtību 35 646 eiro. Objekta turpmākai ekspluatācijai nepieciešama tā daļas renovācija vai rekonstrukcija. "Rīgas meži" nododamais nekustamais īpašums Buļļu ielā 18 sastāv no diviem 1950.gadā celtiem šķūņiem. Vienstāva vieglbetona ēkas bilances vērtība ir 782 eiro un tās turpmākai ekspluatācijai nepieciešama daļēja renovācija. Otrs šķūnis ir koka ēka ar bilances vērtību 1050 eiro.

Tāpat uzņēmumam plāno nodot nekustamo īpašumu Ojāra Vācieša ielā 2E, kas ir biroja ēka (dzīvojamā māja) ar bilances vērtību 12 615 eiro. Vienstāvu koka ēka ir celta 1910.gadā. Tā atrodas vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa "Arkādijas parks" teritorijā. Ēkai pērn veikta jumta seguma nomaiņa, jumta konstrukcijas remonts un skursteņu pārbūve, kā arī vajadzīga fasādes renovācija.

"Rīgas mežiem" paredzēts nodot nekustamo īpašumu Aleksandra Čaka ielā 88. Tas sastāv no dārznieka divstāvu koka ēkas ar bilances vērtību 107 136 eiro, un vienstāvu palīgēkas ar bilances vērtību 16 857 eiro. Savukārt nododamais īpašums Jāņa Asara ielā 24 sastāv no vienstāvu koka dārznieka mājas ar bilances vērtību 154 322 eiro, un palīgēkas, kas ir sabiedriskās tualetes daļa ar bilances vērtību 87 732 eiro.

Uzņēmumam plāno nodot arī nekustamo īpašumu Jēkabpils ielā 19B, kas sastāv no publiskās tualetes un parka apkopes saimniecības ēkas daļas ar bilances vērtību 169 777 eiro.

Komitejas deputāti atbalstīja īpašumu nodošanu lietošanā uzņēmumam "Rīgas meži". Gala lēmumu pieņems Rīgas dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)