Banner 980x90

Rīgas dome vēl meklēs līdzekļus pirmsskolas pedagogu atalgojuma nodrošināšanai

Riga24.lv
Riga24.lv
Pēc jaunā pedagogu atalgojuma modeļa pieņemšanas Rīgas dome ir sākusi situācijas analīzi, lai lemtu par tālāko rīcību iespējamo līdzekļu atrašanai pirmsskolas pedagogu atalgojumam, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) Sabiedrisko attiecību projektu koordinatore Sarmīte Baltmane.

Viņa paskaidroja, ka pirmskolu pedagogu atalgojums šobrīd ir atkarīgs no darba stāža un pašvaldības atalgojuma palielinājuma, ko sadala pēc iestādē izstrādātajiem kritērijiem. Viņa pieminēja, ka vidējā darba alga pirmskolu pedagogiem par 34 stundu darba nedēļu ir 564 eiro mēnesī, kas pēc nodokļu nomaksas veido ap 406 eiro mēnesī.

Baltmane skaidroja, ka situācija ar pedagogu atalgojumu ir sarežģīta. Viņa minēja, Rīgas dome ir sākusi situācijas analīzi, lai lemtu par tālāko rīcību un meklētu iespējamos risinājumus. Baltmane atklāja, ka IKSD speciālisti šobrīd gatavo priekšlikumus par iespējamo jauno pirmskolu pedagogu darba samaksas modeli, savukārt pieņemtais lēmums noteiks tālākos soļus attiecībā uz iespējamajiem risinājumiem, kur atrast līdzekļus pašvaldības budžetā.

LETA jau ziņoja, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums tiks kāpināts divos posmos. Pirmajā solī, kas būs 1.septembrī, atalgojums kāps līdz 620 eiro, bet pēc gada - 2017.gada 1.septembrī - līdz 680 eiro. Izglītības un zinātnes ministrs Šadurskis valdības sēdē skaidroja, ka jaunajā pedagogu atalgojuma modelī ir piedāvāta atruna par to, ka pašvaldībām, kurām pašlaik nebūs finansiālu iespēju nodrošināt pedagogu darba samaksas pieaugumu līdz paredzētajiem 620 eiro, pārejas periodā būs ļauts minimālo atalgojumu atbilstoši slodzes definīcijai maksāt 560 eiro. Šadurskis skaidroja, ka šāda summa precīzi atbilst slodzes definīcijas izmaksām.

Tāpat tika ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja skatīja atkārtoti aktualizēto jautājumu par pirmsskolas izglītības nodrošināšanu Rīgā. Jautājuma izskatīšanas gaitā vairākas reizes tika skarts arī jautājums par pirmsskolas pedagogu atalgojumu Rīgā, taču komiteja nespēja rast risinājumu sekmīgas pirmsskolas līmeņa izglītības nodrošināšanai Rīgā, tādēļ vienojās par jautājumu runāt atkārtoti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)