Banner 980x90

Rīgas domes frakcijām vēl nav notikušas oficiālas sarunas par iespējamo mēra amata kandidātu

Rīga, 27.jūn., LETA. Rīgas domē pārstāvētās frakcijas pagaidām nav iesaistījušās oficiālās sarunās par iespējamo mēra amata kandidātu, aģentūrai LETA atzina aptaujātie politiķi.

"Saskaņas" frakcijas vadītāja Anna Vladova atzina, ka patlaban domē tiekot "ieturēta pauze", tostarp partijas frakcija līdz šim nav sanākusi kopā, lai lemtu par turpmāko rīcību un neesot runāts arī par iespēju virzīt amatam kādu "Saskaņas" kandidātu. Iepriekš Vladova aģentūrai LETA pauda, ka ir gatava turpināt sadarboties ar "Gods kalpot Rīgai", taču par atbalstu opozīcijas virzītam kandidātam bija izvairīga.

Arī "Neatkarīgo deputātu frakcijas" vadītājs Valērijs Petrovs sacīja, ka oficiāli nekādas tikšanās ar citām frakcijām nav notikušas.

Taujāts par to, vai frakcija varētu virzīt mēra amatam kādu no saviem biedriem, Petrovs atzina, ka šis esot "atvērts jautājums". "Patlaban mūsu frakcijai ir gan vicemērs, gan komitejas vadītājs. Jāskatās, kad parādīsies kāds reāls kandidāts, tad arī lemsim par atbalstu viņam. Pagaidām nav skaidrs, vai opozīcija nāks klajā ar savu piedāvājumu, vai varbūt mēru virzīs "Saskaņa" vai kāds cits," sacīja Petrovs.

Jaunās konservatīvās partijas frakcijas vadītājs Jānis Ozols aģentūrai LETA apgalvoja, ka arī līdzšinējās opozīcijas pārstāvji neesot sanākuši, lai runātu par kopēji virzītu mēra kandidātu.

"Vienojāmies, ka neko speciāli uz priekšu nedzīsim un mierīgi sekosim līdzi notikumiem. Vairums opozīcijas joprojām pieturas pie viedokļa, ka savu mēru virzīt nevajag. Arī "Latvijas attīstībai" pagaidām mūs uz nekādām diskusijām aicinājuši nav," sacīja Ozols, norādot, ka līdz ar divu deputātu izslēgšanu no JKP opozīcijas iespējas ievēlēt savu mēru ir sarukušas vēl vairāk.

Kā ziņots, 20.jūnijā opozīcijai izdevās gāzt no amata Rīgas mēru Daini Turlo (GKR), kurš amatā pavadīja nepilnu mēnesi.

Par neuzticību Turlajam nobalsoja 31 deputāts - gandrīz visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un "Neatkarīgo deputātu frakcija", kuru veido četri no "Saskaņas" izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

Turlā palikšanu amatā atbalstīja 28 koalīcijas deputāti un "Jaunās konservatīvās partijas" (JKP) deputāts Imants Keišs, kurš kopā ar Druvi Kleinu nekavējoties tika izslēgti no JKP, jo ieņēmuši partijai pretēju nostāju.

Ja divu mēnešu laikā Rīgai netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga rosināt domes atlaišanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)