Banner 980x90

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam nākamgad plāno piešķirt 291 miljonu eiro

Riga24.lv
Riga24.lv
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ceturtdien, 27.oktobrī, sēdē atbalstīja 291 miljona eiro piešķiršanu nākamā gada budžetā Izglītības, kultūras un sporta departamentam.

No departamenta prasītās summas 3,4 miljoni eiro paredzēti departamenta darbības nodrošināšanai.

67,16 miljoni eiro paredzēti pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm, 13,43 miljoni eiro - privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un 8,73 miljoni eiro - speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Savukārt 116,3 miljoni eiro paredzēti sākumskolu, pamatskolu un vidusskolu darbībai, bet 14 miljoni eiro - pašvaldības izglītības iestāžu skolēnu ēdināšanai.

Vēl 16,1 miljons eiro paredzēts sporta un interešu izglītībai.

Budžetā iekļauti arī Latvijas simtgadei veltītie pasākumi, sporta un kultūras pasākumi, kā arī dažādu mūzikas un mākslas skolu finansējums.

Balsojumā atturējās nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), tomēr pārējie komitejas deputāti atbalstīja Izglītības, kultūras un sporta departamenta nākamā gada budžetu 291 miljona eiro apmērā.

Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte (V) pauda, ka daļa no budžeta programmām nav pietiekami izvērsti paskaidrota, tāpēc par daļu no prasītā finansējuma nav pilnīgas skaidrības.

Tāpat opozīcijas deputāti uzdeva jautājumus par nākamajā gadā papildus prasītām darbvietām un integrācijas programmu, kas paredzēta mazākumtautību pirmskolu pedagogu valodas kursiem. Diskutēts tika arī par finansējumu kultūras centriem un namiem un finansējumu, kas paredzēts pašvaldības bērnu vasaras nometnēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)