Banner 980x90

Rīgas domes komiteja atbalsta ieceri ozolu aleju pie Nacionālā teātra nodēvēt par Simtgades aleju

Rīga, 10.sept., LETA. Rīgas domes pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien vienbalsīgi atbalstīja ieceri ozolu aleju pie Nacionālā teātra nodēvēt par Simtgades aleju.

"Jaunās konservatīvās partijas" deputāts Jānis Bordāns sākotnēji pauda bažas, ka šāds nosaukums cilvēkiem varētu asociēties ar pašas alejas simtgadīgumu, taču Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Uldis Freimantāls norādīja, ka pie alejas tiks izvietotas informatīvas zīmes par alejas nosaukuma nozīmi. Būvvaldes pārstāvis piebilda, ka jau pašlaik pie Nacionālā teātra ēkas no Kronvalda ielas puses ir pieejama informācija par ēkas nozīmi Latvijas valsts tapšanā.

Freimantāls skaidroja, ka Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijā iepriekš bija diskusijas par to, vai alejai sniegt nosaukumu "Latvijas simtgades aleja". Komisijas deputāti vēlāk nonāca pie kompromisa par īsākā nosaukuma sniegšanu, jo tieši īsāki nosaukumi iedzīvotājiem paliekot atmiņā un tie tiekot izmantoti arī ikdienā.

Būvvaldes pārstāvis apstiprināja, ka līdz ar oficiālu alejas izveidošanu tiešā tuvumā esošās ēkas varētu mainīt adresi. Uz jautājumu, cik ir šādas ēkas, Freimantāls atbildēja, ka tādas ir vismaz divas. Viena no ēkām, kas varētu mainīt adresi, ir Nacionālais teātris.

Kā ziņots, par Par Simtgades aleju plānots nosaukt teritoriju no Nacionālā teātra ēkas austrumu fasādes līdz pilsētas kanālam, ietverot arī teritoriju līdz ēkai Kronvalda bulvārī 4 - kādreizējai Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes ēkai.

Šī ir arī aleja, kur, par godu simtgadei, plānots uzstādīt vides objektu "Laika priekškars".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)