Banner 980x90

Rīgas domnieki Valsts kontroles ziņojumu par pilsētas transporta infrastruktūru vērtēs arī Satiksmes un transporta lietu komitejā

Rīga, 7.febr., LETA. 15.februārī notiks Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēde, kurā plānots runāt par Valsts kontroles revīziju par Rīgas transporta infrastruktūras tēriņu lietderību, liecina komitejas izsludinātā darba kārtība.

Kā ziņotājs sēdē uzaicināts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, taču deputāts Vilnis Ķirsis (V) jau paspējis iesniegt priekšlikumu, lai sēdē kā ziņotāji tiktu pieaicināti arī Valsts kontroles pārstāvji.

Jau vēstīts, ka VK savā revīzijā konstatējusi, ka 2016.gadā un 2017.gadā Rīgas transporta nozares attīstībai kopumā bija pieejami 441 miljoni eiro, no kuriem liela daļa iztērēta nelietderīgi.

Transporta infrastruktūras jomā nelietderīgi izlietoti 5,4 miljoni eiro, bet 9,1 miljonu eiro izlietojums nav izsekojams, secinājusi VK.

Tāpat pašvaldība neveicinot automašīnu skaita mazināšanu Rīgas centrā, pasūta transporta infrastruktūras pētījumus, bet tos neizmanto, kā arī īsteno "mistiskus, iepriekš nevērtētus projektus", nevis tos, kuri bijuši iekļauti Investīciju programmā.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) paudis, ka daudzas VK konstatētās lietas esot pareizas no teorētiskā aspekta, taču praktiski tās tomēr esot grūti īstenojamas. Arī Jakrins paudis viedokli, ka daudzi pārpratumi revīzijā esot tieši dēļ atšķirīgās jēdzienu izpratnes, kā arī esot vairāki objektīvi iemesli, kādēļ projekti kavējoties vai tiekot atcelti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)