Banner 980x90

Rīgas domnieks saskata meža izciršanas risku Mežciemā saistībā ar iecerēto jauno plānojumu

Rīga, 18.jūl., LETA. Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāts Uģis Rotbergs ir vērsies pie Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Oļega Burova (GKR) ar prasību nepieļaut iespējamu "gandrīz 10 hektāru lielas meža teritorijas izciršanu Mežciemā", kas kļūšot iespējama ar iecerēto jauno plānojumu.

Kā aģentūru LETA informēja "Vienotības" frakcijas pārstāvis Edmunds Jurēvics, Rotberga bažas par šādu iespējamu rīcību raisa fakts, ka atbilstoši jaunajam Rīgas pilsētas teritorijas plānojumam, kas pašlaik vēl nav apstiprināts, meža teritorijai varētu mainīt izmantošanas funkciju, pieļaujot tās apbūvi.

"Rīgas vadība līdz šim rīdziniekiem ir demonstrējusi nevēlēšanos veidot pilsētu par cilvēkiem draudzīgu un zaļu. Attieksme pret vides jautājumiem Rīgā ir kritiska - to apliecina neskaitāmie trauksmes cēlēji par koku izciršanu pilsētā ielu malās. Man absolūti nav pieņemams, ka tuvā nākotnē var tikt brutāli izcirstas arī ievērojamas meža platības pilsētas mikrorajonos," akcentē politiķis.

Rotbergs norāda, ka Mežciema iedzīvotāji ar šādu situāciju reiz jau ir saskārušies, kad "Rīgas vadība, būvnieku interesēs un neņemot vērā iedzīvotāju pretenzijas: , esot ļāvusi izcirst mežu Gaiļezera krastā. "Tagad jaunajā pilsētas teritorijas plānojumā, iespējams, atkal tiek pakalpots tiem pašiem būvniekiem, kuru nākotnes plānos varētu būt pilsētai tik nepieciešamās zaļās zonas, t.i. meža vietā uzbūvēt betona masīvus," pauž Rotbergs.

Deputāta vēstule ar prasību nepieļaut meža teritorijas daļas lietošanas mērķa izmaiņas saistīta ar daudzdzīvokļu māju būvniecības ieceri Biķernieku ielā 122, 124, 128, Vecajā Biķernieku ielā 23 un zemes gabalu Biķernieku ielā bez nosaukuma. Rotbergs aicina Rīgas domes vadību nepieļaut iespējamu meža izciršanu un skaidrot turpmāko pašvaldības rīcību un gaidāmos lēmumus saistībā ar šo teritoriju. Gadījumā, ja pilsētas vadība nespēs sniegt skaidru atbildi, deputāts esot apņēmies šo jautājumu aktualizēt attiecīgā komitejas sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)