Banner 980x90

"Rīgas Dzirnavnieks" prezidentūras viesus iepazīstina ar latviešu sakāmvārdiem

AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir sagatavojis prezidentūras viesiem sakāmvārdus par putru, kas var noderēt gan ikdienas sarunās, gan publiskajās debatēs. Tādējādi uzņēmums viesiem piedāvā ne tikai nobaudīt Latvijā ražotās "Herkuless" putras, bet arī apgūt dažādus noderīgus teicienus latviešu valodā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv ziņo uzņēmums.

"Vārās kā putras katls", "Nestreb karstu putru", "Kā putru nebūtu ēdis", "Baigā putra galvā" ir tikai daži sakāmvārdi, kas izglīto par latviešu paražām, folkloru un putras nozīmi mūsu senču ikdienā. Lai arī daži no senajiem teicieniem folklorizējušies mūsdienīgā versijā, tie ir saglabājuši savu nozīmi un var kalpot kā palīgs sarunās un diskusijās.

"Uzņēmuma izstrādātie izdales materiāli atspoguļo latviešu valodā folklorizējušos izteicienus. Šis ir turpinājums rudenī uzsāktajam konceptam "Putrings", kas putras ēšanas tradīcijas izceļ jaunā gaismā, veidojot tās mūsdienīgākas un interesantākas," norāda AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve Vineta Rudzīte.

"Vārās kā putras katls" apzīmē cilvēku, kas runā bez apstājas, un mūsdienu darījumu valodā tas nozīmē, ka sanāksme ilgs mūžīgi. "Nestreb karstu putru" ir noderīga frāze debatēs, aicinot kādu nomierināties un nesasteigt secinājumus. "Kā putru nebūtu ēdis" norāda uz sagurumu un bezspēku, kā arī pārāk vāju argumentēšanu diskusijās un nespēju aizstāvēt savu viedokli. Savukārt sakāmvārdu "Baigā putra galvā" ieteicams lietot, kad ir pārāk daudz priekšlikumu un grūti izvēlēties labāko.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone norāda, ka prezidentūra ir iespēja iepazīstināt viesus ar Latvijas tradīcijām un vietējiem produktiem. Tādēļ priecājamies par uzņēmēju radošo pieeju pozitīva Latvijas tēla veidošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)