Banner 980x90

Rīgas Franču liceja jauno telpu labiekārtošanai tērēs vairāk nekā 360 000 eiro

Rīga, 22.febr., LETA. Rīgas Franču liceja jauno telpu labiekārtošanai Krišjāņa Valdemāra ielā 48 plānots novirzīt papildu 363 247 eiro, ceturtdien lēma Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

Kā skaidroja domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, finansējums nepieciešams liceja darbības uzsākšanai un nodrošināšanai atjaunotajā ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā 48, kurā turpmāk mācīsies 7.-12.klases skolēni. 1.-6.klašu audzēkņi paliks pašreizējās telpās Mēness ielā 8.

Jaunajās telpās nepieciešams veikt pilnu to labiekārtošanu - iegādāties saimniecības preces, iekārtot mācību kabinetus ar visu nepieciešamo inventāru, kā arī veikt citus darbus. Tāpat nepieciešams nodrošināt personāla darba samaksu, norādīja Helmanis.

Plānot, ka mācības audzēkņi jaunajās telpās uzsāks šī gada septembrī.

Jautājums par papildu finansējuma piešķiršanu tika pieņemts, izskatot grozījumus departamenta šī gada budžetā. Kā skaidroja Helmanis, departaments šogad plāno maksas pakalpojumu ieņēmumu palielinājumu par 458 469 eiro, kuri pamatā veidosies no dažādu kultūras namu nomas maksas ieņēmumiem. Piemēram, 322 181 eiro plānots iegūt no VEF Kultūras pils ēku nomas maksas, biļešu realizācijas, kā arī kustamā īpašuma iznomāšanas rezultātā iegūtajiem līdzekļiem.

Tāpat plānots, ka par 25 800 eiro lielāki nekā sākotnēji plānots būs speciālā budžeta ieņēmumi, kas veidojas no ziedojumiem un dāvinājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)