Banner 980x90

Rīgas ielās četras dienas darbosies mobilais restorāns

Lai vēl nebijušā veidā atklātu Rīgas restorānu nedēļu, no 8. līdz 11.oktobrim dažādās vietās Rīgā piestās īpašais Restorānu nedēļas busiņš, pasniedzot bezmaksas ēdienus, ko pagatavojuši Rīgas labāko restorānu šefpavāri. Restorānu nedēļa Rīgā notiks jau sesto reizi un tajā atkārtoti piedalīsies rekordliels restorānu skaits, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv ziņo akcijas rīkotāji.

"Pirmo reizi Rīgas restorānu nedēļa tiek atklāta ar šādu īpašu elementu – mobilo restorānu. Ar tā palīdzību mēs vēlamies informēt pēc iespējas plašāku cilvēku loku par gaidāmo Rudens Rīgas restorānu nedēļu un sniegt gan pieredzējušiem gardēžiem, gan cilvēkiem, kuri ikdienā restorānus apmeklē reti, iespēju nobaudīt īpašo šī rudens Rīgas restorānu garšu. Aicinām ikvienu piedalīties šajos gardēžu svētkos un piestāt pie mūsu busiņa, kuru noteikti atpazīsiet jau no tālienes tā spilgto krāsu un atraktīvo pavāru dēļ," stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Īpašais Restorānu nedēļas busiņš 8.oktobrī līdz 18.30 darbosies Rātslaukumā un tajā savu sniegumu demonstrēs restorānu "Ambiente", "Avalon", "Ribs&Rock" un "Le Dome" šefpavāri.

9. oktobrī Merķeļa un Kr.Barona ielas stūrī no 14 līdz 18 būs iespēja nogaršot restorānu "Olive Oil", "Zaļais Maksis", "Steiku Haoss" un "Ostas skati" šefpavāru sarūpētos ēdienus.

10.oktobrī laika posmā no 14 līdz 18 Kaļķu ielas un Vaļņu ielas krustojumā apmeklētājus pārsteigs šefpavāri no restorāniem "MUUSU", "Benjamiņš", 3 Pavāru restorāna "Tam labam būs augt" un "Valtera restorāns".

Savukārt 11. oktobrī no plkst.11 līdz 16 busiņš piestās pie tirdzniecības centra "Spice", un tajā rosīsies restorānu "Kaļķu vārti", "Burkāns", "Elements", "KID*" un "Aqua luna" šefpavāri.

"Īpašajā Restorānu nedēļas busiņā darbosies izcilākie Rīgas šefpavāri, kuri ikvienam garāmgājējam bez maksas piedāvās nobaudīt gan tradicionālus, gan pavāru īpaši radītus ēdienus no sezonālajiem Latvijas produktiem. Šie produkti ir tie, ar kuriem mēs, pavāri, lepojamies visvairāk, tādēļ Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartē uzsveram to unikalitāti. Četrās Restorānu nedēļas busiņa pieturvietās Rīgā ikkatram interesentam būs iespēja nobaudīt tādus kulinārijas meistardarbus, kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, aknu pastēti ar sīpolu marmelādi, rudens dārzeņus ķiploku - rozmarīna sautējumā, meža sēņu eklērus un dažādus citus gardumus," stāsta Latvijas Pavāru kluba pārstāvis Māris Astičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)