Banner 980x90

Rīgas mākslas telpā skatāma igauņu mākslinieka Anonymous Boh personālizstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Izstādes atklāšana 29.jūlijā plkst.19.00 ar japāņu mākslinieces Hiroko Tsuchimoto performanci Rīgas mākslas telpā, Kungu ielā 3, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Mediju un komunikācijas projektu vadītāja Anete Pitena.

Igauņu mākslinieka Anonymous Boh izstāde "Zvaigžņu putekļi" pulcē globālā mākslas tīmekļa pagrīdes zvaigznes un miksē starpdisciplināras mākslas formas. Izstādes darbi tapuši no 2014. līdz 2015.gadam apceļojot Āziju, ASV un Eiropu. Katrā pilsētā, kur Boh un mākslinieku grupa "Non grata" uzstājās, kāda no pasaulslavenām pagrīdes zvaigznēm atstāja savu atpazīšanas zīmi performances dokumentācijā – ar fotokameru, kokgriezumu, sietspiedi, atmiņu vai plaukstas nospiedumu: Ņūorleānā, Pekinā, Teksasā, Parīzē, Blekrokas tuksnesī – "Burning Man" festivāla pilsētiņā, Maiami, Fēru salās, Berlīnē, Ņujorkā.

"Anonymous Boh apceļojot pasauli ar performanču, izstāžu un publikāciju palīdzību radījis vienu no visu laiku izteiksmīgākajām, zīmīgākajām, trāpīgākajām un transformējošākajām mākslas kustībām. (...) Boh ar "Non grata" globālajām performancēm, aptverot visas mākslas, atklāj ne tikai mūsu šī brīža stāvokli, bet uzbur arī netālas nākotnes postapokaliptisko, absurdi rotaļīgo, kaleidoskopisko un izmocīto ainavu vīzijas." Rons Vaitheds, pagrīdes dzejnieks, Kentuki.

"Kopš 1992.gada igaunis Anonymous Boh (Als Paldroks) darbojas nedefinējamā teritorijā, kurā mākslas priekšmets ir ticis sagūstīts, lai eksistētu kā fizisks objekts. Šai telpai ir neskaitāmas dimensijas, kas kļuvušas par pamatu viņa radošajai darbībai. Performances grupas "Non grata" vadīšana faktiski nozīmē Neredzamo mākslas (The Art of Invisibles) kustības izveidi, skolu, ko iespējams raksturot kā strukturētu haosu un performances patvaļīgi izvēlētā vidē un iekštelpās." Raivo Kelomēss, Igaunija.

Anonymous Boh personālizstāde "Zvaigžņu putekļi" notiek starptautiskā grafikas festivāla "Printmaking IN" ietvaros un tiks atklāta festivāla izstāžu atklāšanu "rallija" ietvaros piektdien, 29.jūlijā plkst.19.00 ar mākslinieces Hiroko Tsuchimoto performanci.

Hiroko Tsuchimoto ir performanču māksliniece no Japānas, kura kopš 2008.gada dzīvo Zviedrijā. Kopš pārcelšanās uz Eiropu, īpaši nozīmīga loma mākslinieces performancēs ir etnogrāfijai un jautājumiem par to, kā iederēties, tāpat savā mākslā Hiroko runā par globālām sociālpolitiskām problēmām.

Izstāde tiek īstenota ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Sīkāka informācija par programmu festivāla mājas lapā – www.printmakingfestival.com.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)