Banner 980x90

"Rīgas meži" dārznieki pie Brīvības pieminekļa izveidojuši vides objektu - veltījumu Latvijas simtgadei

Rīga, 16.nov., LETA. SIA "Rīgas meži" daļas "Dārzi un parki" speciālisti un dārznieki no Rīdzenes un Pārdaugavas iecirkņiem kopīgā darbā pie Brīvības pieminekļa izveidoja vides objektu - mākslas kompozīciju Latvijas karoga krāsās, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Vides objekts dobē pie Brīvības pieminekļa tapis par godu Latvijas simtgadei.

Jaunizveidotais objekts veidots kā trīsdimensionāls un stilizēts Latvijas karogs, kur sarkano krāsu veido 250 gabali grimoņi ar purpursarkaniem dzinumiem, bet balto krāsu veido vairāk nekā 800 dažādu izmēru balti koka dēlīši.

Idejas autore Evita Kļaveniece stāstīja, ka objektam izvēlēti dabīgi materiāli kā simbolisks atgādinājums, ka latvieši ir dabas bērni "Iespējams, esot pie Brīvības pieminekļa, katrs kompozīcijā saskatīs ko citu, jo redzam pasauli savādāk. Gan grimoņi, gan dēlīši ir atšķirīgi, divus vienādus būtu grūti atrast - arī mēs esam dažādi, ar labām un sliktām dienām, ar emocijām un asumiem dvēselē, dažādi pēc savas izcelsmes, tomēr visi piederīgi mūsu valstij," teica Kļaveniece.

Viņa norādīja, ka šī pēc kārtas ir jau trešā kompozīcija, kas šogad atbilstoši sezonai dobēs pie Brīvības pieminekļa tapusi par godu Latvijas simtajai gadadienai. Šī gada maijā uzziedēja 94 000 tulpju un muskaru sīpolpuķu dobe 620 kvadrātmetru platībā "Ziedošais simtgades pavasaris", Brīvības pieminekļa kreisajā pusē uz zilas krāsas muskaru šķirnes "Blue magic" fona ar rozā krāsas tulpēm "Rosalie" un sarkanām tulpēm "Latvija" ziedēja uzraksts "Es mīlu Latviju".

Savukārt sirds formā uzziedēja 1200 tulpju šķirnes "Latvija" sīpoli. Tāpat pieminekļa labajā pusē dobi Latvijas karoga krāsās veidoja triumfa grupas tulpes "Pallada" un "White Dream" karmīnsarkanā un baltā krāsā. Puķu dobi ierīkoja "Rīgas meži" sadarbībā ar SIA "Onava" ar ziedotāju un dārzkopju atbalstu.

Jūnijā šajā vietā stādīta dobe "Ziedošās simtgades vasara", kas iekļāva Brīvības pieminekli no abām pusēm. Dobes zīmējumā attēlotās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogu stilizācijas bija "Rīgas mežu" apsveikums visu trīs Baltijas valstu simtgadē, un tā rīdziniekus un pilsētas viesus priecēja līdz pat oktobra beigām.

SIA "Rīgas meži" ir Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība, kas pārvalda un apsaimnieko Rīgas pašvaldības īpašumā esošās meža zemes. Plāns aptver Rīgas pašvaldības īpašumā esošos mežus un meža zemes Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā 4464 hektāru platībā, kā arī atsevišķas mežu un meža zemju teritorijas 3873 hektāru platībā, kas ir Rīgas pašvaldības īpašumā, bet atrodas ārpus Rīgas pilsētas administratīvajām robežām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)