Banner 980x90

Rīgas pašvaldība ar 900 000 eiro līdzfinansēs projektu priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai

Rīga, 5.okt., LETA. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja finansējuma piešķiršanu projektam "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai" kopumā 900 256 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Projekta kopējais budžets ir 39 812 376 eiro, no kuriem 85% ir Eiropas struktūrfondu finansējums un 15% - valsts budžeta finansējums. Lai nodrošinātu projektā paredzēto aktivitāšu īstenošanu, koordinēšanu un projekta vadību, nepieciešams Rīgas domes līdzfinansējums 225 000 eiro apmērā un priekšfinansējums 675 256 eiro apmērā.

Projekta mērķis ir nodrošināt individuālu atbalstu tām skolēnu riska grupām, kurām draud priekšlaicīga mācību pārtraukšana. Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Ilona Doniņa skaidroja, ka projekta laikā paredzēts īstenot ne vien konsultatīva rakstura palīdzību, bet arī materiāli atbalstīt skolēnus, piemēram, nodrošināt ēdināšanu, transporta izmaksas, mācību līdzekļus, kā arī nakts mītnes nepieciešamības gadījumā.

Doniņa skaidroja, ka īpaši augsts risks priekšlaicīgai mācību pamešanai ir vakarskolās, speciālajās skolās un arī lielā daļā vidusskolu. Galvenie iemesli tam esot motivācijas trūkums, kavējumi, kuri sakrājoties apgrūtina mācību pabeigšanas procesu, kā arī vēlme pēc iespējas ātrāk sākt algotu darbu.

Šajā projektā paredzēts iesaistīt 5.-9.klašu skolēnus no 34 izglītības iestādēm. Ar katru gadu iesaistīto skolu skaitu plānots palielināt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)