Banner 980x90

"Rīgas piensaimnieks" kļuvis par "Rīgas piena kombināta" meitasuzņēmumu

Koncernā "Food Union" ietilpstošais piena pārstrādes uzņēmums "Rīgas piensaimnieks" juridiski kļuvis par koncernā esošā piena pārstrādātāja "Rīgas piena kombināts" meitasuzņēmumu.

Rīga, 24.sept., LETA. Koncernā "Food Union" ietilpstošais piena pārstrādes uzņēmums "Rīgas piensaimnieks" juridiski kļuvis par koncernā esošā piena pārstrādātāja "Rīgas piena kombināts" meitasuzņēmumu, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmumu reģistrā pirmdien, 23.septembrī, reģistrētas izmaiņas "Rīgas piensaimnieka" dalībnieku sastāvā, par vienīgo kapitāldaļu īpašnieku kļūstot "Rīgas piena kombinātam". Savukārt kā "Rīgas piensaimnieka" patiesie labuma guvēji uz īpašumtiesību pamata minēti Kipras pilsonis Jevgēņijs Felds, Apvienotās Karalistes pilsonis Askars Alšinbajevs un Kipras pilsonis Andrejs Beshmeļņickis. Līdz šim "Rīgas piensaimnieks" vienīgais īpašnieks bija Kiprā reģistrētā kompānija "Food Union Holding (CY) Public Company Limited". Jau vēstīts, ka "Rīgas piensaimnieka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 32,769 miljoni eiro, kas ir par 2,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 27,5% - līdz 4,292 miljoniem eiro. "Rīgas piensaimnieks" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 625 296 eiro. "Food Union" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas nodarbojas ar piena produktu un saldējuma ražošanu astoņās valstīs. Tajā ietilpst uzņēmumi "Rīgas piensaimnieks", "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens", saldējuma ražotājs "Premia" Igaunijā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbjrn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā, "Ingman Ice Cream" Baltkrievijā. 2018.gadā "Food Union" atvēra divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. Koncerna lielākais akcionārs ir tās dibinātājs un globālais vadītājs Beshmeļņickis, taču grupas dalībnieku sastāvā ir arī Hongkongā bāzētais investīciju uzņēmums "Meridian Capital Limited" un viena no Āzijas lielākajām privātā kapitāla firmām PAG.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)