Banner 980x90

"Rīgas satiksme": Valsts kase apliecina, ka uzņēmums nav kvalificējams kā grūtības nonākusi kapitālsabiedrība

Rīga, 6.okt., LETA. SIA "Rīgas satiksme" (RS) no Valsts kases ir saņēmusi apliecinājumu, ka tas nav kvalificējams kā grūtības nonākusi kapitālsabiedrība, aģentūru LETA informēja RS Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Baiba Bartaseviča.

RS 15.septembrī vērsās Valsts kasē, lai saņemtu apliecinājumu valsts aizdevuma pieejamībai projekta "Rīgas tramvaju infrastruktūras attīstība" priekšfinansēšanai 4 330 669 eiro apmērā. "No Valsts kases tika saņemts apliecinājums, ka, izvērtējot RS iesniegtos finanšu pārskatus, secināms, ka uzņēmums nav kvalificējams kā grūtībās nonākusi kapitālsabiedrība un kvalificējas kā kapitālsabiedrība, kura var pretendēt uz valsts aizdevumu," skaidro Bartaseviča.

2017.gada jūlijā uzņēmums noslēdzis finansējuma līgumus ar Eiropas Investīciju banku un Ziemeļu investīciju banku. "Lai saņemtu aizdevumu no šīm abām iestādēm, tika veikts ilgstošs investīciju projekta izvērtēšanas process un izpildīti stingri aizdevuma izsniegšanas kritēriji, kas liecina, ka uzņēmuma finanšu stāvoklis esot stabils," skaidro uzņēmuma pārstāve.

Kā ziņots, lai novērstu iespējamos pārkāpumus un rīdziniekiem sniegtu informāciju par pēc iespējas caurspīdīgāka pašvaldības uzņēmuma darbību, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) ir aicinājis Valsts kontroli izvērtēt un rast iespēju veikt ārpus kārtas revīziju RS.

Ministrs šādu aicinājumu izteicis, jo Rīgas dome atbalstījusi tā dēvēto "Viedās Rīgas" projektu par 8,6 miljoniem eiro, kura īstenotājs ir uzņēmums RS, kā arī vērtējot nesen domes atbalstīto aizņēmuma garantiju šim pašam uzņēmumam 4,3 miljonu apjomā un publiskajā telpā izskanējušās bažas par uzņēmuma iespējamo maksātnespēju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)