Banner 980x90

Rīgas svētkos Vērmanes dārzā plaša pasākumu programma visai ģimenei

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rīgas svētku ietvaros Vērmanes dārzā 13. un 14.augustā notiks pasākums visai ģimenei "Kino ceļojums", piedāvājot plašu izklaides un kultūras programmu retro stilistikā – koncertus, izrādes, atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, Maizes un Grāmatu ielas aktivitātes, ārvalstu viesmākslinieku uzstāšanos un vakara kino mūzikas koncertu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja pasākuma rīkotāji, pasākuma "Kino ceļojums" ietvaros Vērmanes dārzā sagaidāma plaša un daudzveidīga koncertprogramma, kas veltīta kino mūzikai un kinofilmu tēliem. 13.augustā Vērmanes estrādē skanēs animācijas filmu mūzikas programma "Multfilmu mūzikas virpulī" Liepājas Emiļa Melngaiļa bigbenda izpildījumā, sagaidāmi muzikāli tematiski ceļojumi uz Meksiku mariači kolektīva "Sol Y Sobra" izpildījumā, Francijas noskaņas iedzīvinās grupa "Le Petit Paris" un Diāna Pīrāgs, savukārt Elvisa Preslija filmu mūzikas programmu atskaņos Ivars Pētersons ar pavadošo orķestri un rokenrola deju grupa "Ķengurroks".

13.augusta vakarā Vērmanes dārza estrādes programmas kulminācijā ar koncertprogrammu "KinoTeātris" uzstāsies aktieris Ivars Kalniņš, bet vakara noslēgumā klausītājus priecēs kino koncerts "Ekrāna melodijas", kurā kvartets "Brokastis četratā" atskaņos populāras latviešu kinofilmu mūzikas tēmas, līdztekus uz lielā ekrāna demonstrējot šo filmu epizodes.

Vērmanes dārza teritorijā ģimenēm ar bērniem būs plašas iespējas piedalīties dažādās tematiskās kino atrakcijās un radošajās darbnīcās – uzzināt, kā darbojas zootrops, ielūkoties senlaiku kinokamerā, piedalīties veiklības atrakcijās, izgatavot režisora skaļruni, iegūt par piemiņu retro fotogrāfiju, spēlēt ēnu teātri un piedalīties citās aizraujošās nodarbēs.

Līdztekus Vērmanes dārza teritorijā 13. un 14.augustā apmeklētājus izklaidēs ārvalstu viesi – zinātnes centrs "Ahhaa" no Igaunijas atklās dažādu kino filmu triku noslēpumus, bet izklaidējošas izrādes sniegs ielu cirka trupa "Long Vehicle Circus" no Čehijas.

14.augustā Vērmanes dārza estrādē uzstāsies grupa "Stary Olsa" no Baltkrievijas, atskaņojot populāras rokmūzikas dziesmas viduslaiku mūzikai pietuvinātā skanējumā, sagaidāma arī mūzikla "Paukojam un Šmaukojam" brīvdabas izrāde, bet svētku noslēgumā ar programmu "NBS 007" apmeklētājus priecēs Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestris, čellists Valters Pūce un solists Ralfs Eilands.

Atzīmējot Latvijas leļļu kino 50 gadu jubileju, 14.augustā apmeklētājus gaidīs filmu studijas "Animācijas brigāde" aktivitāšu telts. Abas dienas Vērmanes dārza teritorijā notiks Grāmatu ielas aktivitātes, kuras ietvaros ar Latvijas grāmatizdevēju asociācijas gādību lasītājus "uzrunās" ap 30 izdevēju, notiks arī dažādas aktivitātes un tikšanās ar grāmatu autoriem.

Savukārt 13.augustā, līdztekus pārējām norisēm, Vērmanes dārzā viesus gaidīs Maizes iela, piedāvājot gan maiznieku produkciju, gan dažādas atrakcijas, konkursus un viktorīnas.

Plašāku informāciju par Rīgas svētku norisēm Vērmanes dārzā, kā arī pilnu pasākumu programmu var aplūkot interneta lapā www.rigassvetki.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)