Banner 980x90

Rīgas svētku laikā Dzegužkalnā norisināsies Lībiešu diena

Rīga, 13.aug., LETA. Rīgas svētku laikā Dzegužkalnā 18.augustā norisināsies Lībiešu diena un tās noslēguma lielkoncertu "IV Lībiešu dziesmu svētki", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Svētkos, kas norisināsies no plkst.12. līdz 20, apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt senākas un mūsdienās izmantotas amatu prasmes, nogaršot tradicionālus lībiešu ēdienus, piedalīties lībiešu rotaļās un svētku noslēgumā piedzīvot lībiešu un somugru dančus.

Kā pavēstīja pasākuma organizatori, Lībiešu diena sāksies ar aktivitātēm bērniem un brīvdabas vēlbrokastis lībiskās noskaņās. Dienas gaitā muzicēs vairākas lībiešu muzikālās apvienības un norisināsies svētku tirdziņš ar amatnieku darbnīcām.

Svētkos turpinās lībiešu dziesmu svētku tradīciju un pulcēs korus, mūziķus un solistus uz kopīgu lielkoncertu. Lielkoncerta muzikālais stāsts atspoguļos lībiešu un to radu tautu kultūru. Svētkos izskanēs tautas dziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas, apvienojot kora, tautas un pasaules mūzikas elementus, pastāstīja organizatori.

"IV Lībiešu dziesmu svētku" lielkoncerta muzikālo stāstu veidos komponista Uģa Prauliņa radītās kompozīcijas, sasaucot kopā visus Latvijas somugrus ar atbalsīm Latvijas dienvidu robežā, Sāremā un Pērnavā. Kā arī komponistes Agnetas Krilovas-Bērziņas jaundarbi.

Svētku lielkoncertā piedalīsies Salaspils koris "Lōja", kura diriģents ir Ģirts Gailītis, Saulkrastu koris "Anima", kura diriģente ir Laura Leontjeva, Latvijas Mākslas akadēmijas jauktais koris "Senais kalns", kura diriģents ir Einārs Verro.

Tāpat lielkoncertā uzstāsies Liepupes pagasta jauktais koris "Pernigele", kura diriģente ir Arta Zunde, Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" kamerkoris "Muklājs", kura diriģents ir Jānis Kokins, bet kormeistars - Ralfs Šmīdbergs.

Lielkoncertā būs dzirdami solisti Julgī Stalte, Elīna Ose, Ilona Dzērve, Matīss Tučs, mūziķi Andris Grunte, Mārtiņš Miļevskis, Latvīte Cirse, Andis Klunčnieks, Otto Trapāns.

Koncertu papildinās folkloras kopa "Skandinieki", Rīgas lībiešu ansamblis "Līvlist", Ventspils lībiešu ansamblis "Rāndalist", Tārgales pagasta līvu folkloras kopa "Kāndla" un citi mākslinieki, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma organziatori.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)