Banner 980x90

Rīgas svētku pasākumi notiks vairāk nekā 40 pilsētas vietās

Rīga, 6.aug., LETA. Rīgas svētku laikā izklaides pasākumi notiks 41 dažādā pilsētas vietā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šogad Rīgas svētki notiks no 17.augusta līdz 19.augustam un būs veltīti Latvijas simtgadei un Latviešu biedrības 150 gadu jubilejai. Lai atzīmētu šos notikumus, koncerti, izrādes, sporta sacensības, aviācijas paraugdemonstrējumi, ārvalstu kolektīvu priekšnesumi, kā arī dažādi tirdziņi norisināsies vairākos Rīgas parkos un laukumos, kā arī kultūras un sporta centros.

Sestdien, 18.augustā, 11.novembra krastmalā notiks pasākums "Uz Rīgu!". Krastmalas noformējums tiks veidots, balstoties uz lidostas dizainu, kas ļaus svētku apmeklētājiem ielūkoties lidostas "Rīga" ikdienā, vērot aviācijas tehnikas parādi, kā arī baudīt pašmāju un ārvalstu mākslinieku priekšnesumus.

Plkst.21 krastmalā sāksies lielkoncerts "Labvakar, Rīga! Labvakar, Latvija!", kura koncepcijas pamatā ir Trešās Atmodas laiks. Koncerta programma veidota no Atmodas laika populārākajām dziesmām, Baltijas valstu likteņdziesmām, kā arī Baltijas valstu dalībnieku kopdziesmām. Pasākuma noslēgumā notiks svētku uguņošana.

Svētdien, 19.augustā, 11.novembra krastmalā norisināsies 4.Baltijas bundzinieku samits. Visas dienas garumā notiks dažādas bundziniekiem un apmeklētājiem saistošas aktivitātes, bet vakara kulminācijā būs koncerts, kurā vienkopus muzicēs vairāk nekā 300 bundzinieki. Līdztekus samita aktivitātēm apmeklētāji varēs vērot Prāgas ielu teātra "V.O.S.A. Theater" un Korejas Republikas bundzinieku grupas "Tago" priekšnesumus.

Savukārt Vērmanes dārzā šogad svētku laikā tiks atzīmēta Rīgas Latviešu biedrības 150 gadu jubileja. 17.augustā svētku ieskaņas koncertā "Laikmets un mūzika", kā arī 18.augustā un 19.augustā pasākumā "Sapņu dārzs. Rīgas Latviešu biedrībai - 150" notiks vairāki koncerti, dzejas lasījumi, mākslinieciski radošas nodarbes un aktivitātes bērniem, kas ļaus apmeklētājiem iejusties 19. un 20.gadsimta atmosfērā.

Plaša Rīgas svētku programma notiks arī pilsētas apkaimēs. Pasākumi notiks VEF Kultūras pilī, kur, atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, to galvaspilsētu - Rīgas, Tallinas un Viļņas - orķestri apvienosies koncertprogrammā "Simtgades skaņas". Grīziņkalnā klausītāji aicināti piedalīties Imanta Kalniņa dziesmu vakarā, bet Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā ikvienam būs iespēja dzirdēt vairāku muzikālu grupu uzstāšanos, ka arī izdejoties zaļumballē.

Zaļumballes notiks arī Pārdaugavā, kur Dzegužkalnā būs iespēja baudīt latviešu teātra klasikas jauniestudējumus, Uzvaras parkā, kur svētku apmeklētāji aicināti uz pasākumu "Latvijas zirgi senāk un tagad", kā arī pie Māras dīķa, kur notiks priekšnesums "Māras ezera balss". Mobilajās kultūrtelpās "Strops" Ziepniekkalnā un Ķengaragā interesenti varēs darboties vasaras plenērā, bet K.K.fon Stricka villā un tās apkārtnē - piedalīties "Piena svētkos".

Svētku apmeklētāji varēs vērot arī vairāku ārvalstu mākslinieku uzstāšanos. Taipejas jauniešu tautas sporta grupa piedāvās tautas spēles "Diabolo" paraugdemonstrējumus, bet Čehijas ielu teātra "V.O.S.A. Theater" akrobātu trupa rādīs divas izrādes ar cirka elementiem mūzikas pavadījumā.

Laikmetīgā cirka izrādes piedāvās deju trupa "HURyCAN" un klauns "Murmuyo" no Spānijas, kā arī laikmetīgā cirka trupa "Soon Company" no Zviedrijas. Mākslinieki no Spānijas rīdziniekiem un pilsētas viesiem sniegs flamenko deju priekšnesumus un koncertus, bet tradicionālās muzicēšanas grupa "Montemar" no Čīles svētku apmeklētājus priecēs ar Čīles folkloras tautasdziesmām un dejām.

Rīgas svētkos notiks vairākas sporta aktivitātes - Daugavas kauss peldēšanā atklātā ūdenī, bērnu vieglatlētikas sacensības, starptautiskais florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup 2018", Lucavsalas kauss pludmales volejbolā, "xRace" lielais Rīgas piedzīvojums 2018, starptautiskais pludmales regbija turnīrs, amatieru kauss novusā, "Riga Fly-in 2018", "Kanāla regate 2018 - Rīgas brīvostas kauss", diennakts basketbola turnīrs "IX Krastu mačs", "Kinder Volley Fest 2018" un Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle volejbolā "Gadsimta cīņa - Latvija : Igaunija".

Tradicionāli svētku laikā notiks arī Ostas svētki, kuru pasākumi risināsies Kronvalda parkā kanāla malā un pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas. Līdz ar Ostas svētku pasākumiem šogad notiks arī muzikāls strūklaku un ūdens gaismu šovs "Ūdens stāsts mēness gaismā", kā arī tiks uzstādīta interaktīvā instalācija "Aquatorium".

Svētku dienās 18.augustā un 19.augustā Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)