Banner 980x90

"Rīgas ūdens" aicina pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai

Rīga, 11.sept., LETA. SIA "Rīgas ūdens" līdz 19.oktobrim Mārupes, Katlakalna un Bolderājas rajona iedzīvotājus aicina pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam, lai nodrošinātu nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, aģentūru LETA informē uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Pēc viņa teiktā, šajā posmā aicinājumus iesniegt pieteikumus saņēmuši 203 objektu īpašnieki Mārupē, Rīgas administratīvās teritorijas robežās, kas ir vērienīgākais līdz šim pieteikumu saņemšanai izsludināto objektu skaits.

Pieteikšanās līdzfinansējumam tiek organizēta ar noteiktu secību, proti, "Rīgas ūdens" mājaslapā katru mēnesi tiek publicēti paziņojumi, kuros ir norādīti nekustamie īpašumi, kuru īpašnieki var pieteikties līdzfinansējuma saņemšanai.

Paralēli tiek pieņemti arī iesniegumi līdzfinansējuma saņemšanai par jau uzsākto būvniecības darbu izdevumu kompensēšanu. Tas attiecas uz gadījumiem, kad būvniecības darbi līdz saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienā uzsākti, bet pieslēgums nav bijis nodots ekspluatācijā.

Pēc Mucenieka teiktā, līdz šim "Rīgas ūdens" izsludinājis četras pieteikšanās kārtas kopumā 301 objektam. Līdz septembrim saņemti 124 iesniegumi par būvniecības darbu kompensāciju un 76 pieteikumi līdzfinansējumam.

Apstiprināti gan attiecīgi ir 107 un 71 objekts, jo dažiem pieteikumiem nav bijuši vai nu attiecīgi noformēti vai arī pilnībā nav atbilduši izvirzītajām prasībām.

Pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta sniegtās informācijas, pašvaldības līdzfinansējums patlaban jau piešķirts 127 nekustamo īpašumu īpašniekiem, no kuriem deviņiem segtas visas centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes izbūves izmaksas.

Kā ziņots, pērn 29.decembrī stājās spēkā jauni Rīgas domes saistošie noteikumi, kuri paredz piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

Līdzfinansējums paredzēts fiziskām personām - dzīvojamo māju īpašniekiem, kuriem līdz zemes gabala robežai vai ielas sarkanajai līnijai projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" gaitā ir izbūvēti centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari. Īpašumā jābūt ekspluatācijā nodotai dzīvojamai mājai, īpašuma tiesībām ir jābūt nostiprinātām zemesgrāmatā, un nedrīkst būt parādu par "Rīgas ūdens" sniegtajiem pakalpojumiem.

Pašvaldības līdzfinansējumu ir paredzēts piešķirt arī tām fiziskām personām, kuras ir nodrošinājušas pieslēguma ierīkošanu līdz saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai.

Ierīkojot pieslēgumu centralizētajai kanalizācijas sistēmai, no apstiprinātās pieslēguma ierīkošanas darbu tāmes izmaksām vai kompensējamo pieslēguma ierīkošanas darbu izdevumu aprēķina summas iedzīvotāji varēs saņemt līdzfinansējumu 50% apmērā, taču ne vairāk par 1200 eiro.

Savukārt ierīkojot pieslēgumu centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, klienti varēs saņemt 60% finansējumu, nepārsniedzot 1700 eiro slieksni.

Personām ar 1. vai 2.invaliditātes grupu, personām ar trūcīgās vai maznodrošinātās personas statusu, politiski represētajām personām, kā arī iedzīvotājiem, kuriem pirmās un otrās pakāpes radinieki, aizbildnībā esošā persona vai arī aizgādnībā esošā persona, kura deklarēta īpašumā par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, ir ar 1.invaliditātes grupu, līdzfinansējums paredzēts 100% apmērā.

Pēc "Rīgas ūdens" datiem, ES Kohēzijas fonda projekta 4.kārtas īstenošanas procesā 1410 objektiem tika izbūvēti centralizētās ūdensapgādes pievadi, bet 1881 objektam - kanalizācijas pievadi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)