Banner 980x90

"Rīgas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi pieaugs vidēji par 24,2%

Rīga, 27.apr., LETA. SIA "Rīgas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi no jūnija pieaugs vidēji par 24,2%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija.

"Rīgas ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 35% un būs 85 centi bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par kubikmetru pretstatā šobrīd spēkā esošajiem 63 centiem (bez PVN) par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs pieaugs par gandrīz 14% - no patlaban esošajiem 65 centiem (bez PVN) par kubikmetru līdz 74 centiem (bez PVN) par kubikmetru.

Tādējādi ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs būs 1,59 eiro (bez PVN) par piegādāto kubikmetru ūdens un novadīto kanalizāciju, kas ir par 24,2% vairāk nekā šobrīd esošie 1,28 eiro par kubikmetru.

Apstiprinātie tarifi stāsies spēkā 2018.gada 1.jūnijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Rīgas ūdens" pavasarī paziņoja par ieceri par 36,5% palielināt ūdenssaimniecības tarifu un par 18,5% celt kanalizācijas tarifu. Tas paredzētu pašreizējo 1,28 eiro vietā par piegādāto kubikmetru ūdens un novadīto kanalizāciju iekasēt 1,63 eiro par kubikmetru.

Tarifu palielinājums skaidrots ar izmaksu pieaugumu palielinātā dabas resursu nodokļa dēļ, ekspluatācijas izmaksu un dažādu rekonstrukcijas projektu īpatsvara palielinājumu, kā arī ūdens patēriņa samazināšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)