Banner 980x90

Rīgas Zooloģiskajā dārzā atjaunota Terārija ēkas ekspozīcija

Rīga, 18.dec., LETA. Rīgas Zooloģiskajā dārzā 21.decembrī plkst.14 notiks Terārija ēkas atjaunotās iekštelpu ekspozīcijas atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza pārstāvji.

Remontdarbu rezultātā jaunus un labturības prasībām atbilstošus apartamentus Zooloģiskajā dārzā ieguvuši piecu sugu pārstāvji - grifu pērļvistas, sarkanastes žako, surikati, klinšu damani, kā arī jauna dzīvnieku suga - kailie smilšracēji.

Terārija ēka tika uzbūvēta 1930.gados. Sākumā tajā dzīvoja trūcīgo ģimeņu bērni, jo līdz 1934.gadam dārzs bija slēgts, taču vēlāk šīm telpām pārvietoja Mežu departamenta muzeju. Pēc Otrā pasaules kara šajā ēkā sāka izvietot terārijus ar dzīviem dzīvniekiem. 2012.gadā tika uzsākti apjomīgi Terārija ēkas pārbūves darbi - tika veikta jaunu piekļūšanas ceļu izbūve, kā arī izveidots ekspozīciju norobežojošais stikls līdz grīdai, ļaujot vērot dzīvās radības gan lieliem, gan arī pavisam maziem skatītājiem.

Kalitriksu vasaras mītne tika atklāta 2015.gadā, bet 2016.gada pavasarī jaunu aploku ieguva trompetes degunragputni. Tāpat pagājušā gada augustā Jurģus piedzīvoja surikatu ģimene. Zoodārza pārstāvji norādīja, ka Terārija ēkas remontdarbu projekts vēl turpinās, un plānots veidot vēl vairākas mūsdienīgas un pārskatāmas ekspozīcijas.

Kā ziņots, Rīgas Zooloģiskais dārzā līdz 28.janvārim norisinās "Ziemas naktis Zoodārzā", aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza pārstāvji.

Līdz 28.janvārim Zooloģiskā dārza kases būs atvērtas līdz plkst.19, bet dzīvniekus vērot varēs līdz plkst.21. Vienīgie izņēmumi šajā laikā paredzēti 24.decembrī un 31.decembrī, kad zoodārza kases strādās līdz plkst.14 un "Ziemas naktis Zoodārzā" nenotiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)