Banner 980x90

Saeimas komisijas skatīs ieceri Jēkaba laukumu pārdēvēt par Neatkarības laukumu

Rīga, 4.okt., LETA. Saeima šodien nodeva izskatīšanai parlamenta komisijās likumprojektu, kas paredz Jēkaba laukumu Rīgā pārdēvēt par Neatkarības laukumu.

Atbildīga par šo likumprojektu būs Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, bet ieceri vērtēs arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti.

Šo likumprojektu Saeimā iesniedza nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Vienotības" deputāti.

Likumprojekta anotācijā pausts, ka Jēkaba laukums savieno divas izcilas ēkas - Nacionālo teātri un Saeimas namu. Abas celtnes glabājot atmiņas par vēsturiski ļoti nozīmīgiem notikumiem, jo 1918.gada 18.novembrī teātra namā sanākušās "Latvijas spožākās personības uzdrošinājās iedzīvināt ideju par Latvijas valstiskumu".

Savukārt Saeimas namā Augstākās padomes Tautas frontes frakcijas deputāti okupācijas varas apstākļos 1990.gada 4.maijā nobalsoja par Latvijas Republikas Neatkarības deklarāciju un 1991.gada 21.augustā - par Latvijas valstiskuma atjaunošanu.

Likumprojekta anotācijā arī pausts, ka 4.maija Deklarācijas kluba biedri jautājumu par Neatkarības laukuma izveidi ir izdiskutējuši un nolēmuši, ka tieši vieta - Jēkaba laukums - ir pati piemērotākā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)