Banner 980x90

Sāk pārdot biļetes uz operas izrādēm janvārī un februārī

18. oktobrī Latvijas Nacionālā opera (LNO) sāk biļešu tirdzniecību uz izrādēm un koncertiem janvārī un februārī, tostarp divām nozīmīgām operu pirmizrādēm – Riharda Vāgnera opusu tēlos "Rienci. Triumfs un sakāve" un Volfganga Amadeja Mocarta operu "Figaro kāzas", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta LNO Preses dienests..

17. janvārī pirmizrādi piedzīvos starptautiskas radošas komandas veidotais Vāgnera opuss tēlos "Rienci. Triumfs un sakāve". Rihards Vāgners savu trešo operu "Rienci" sāka sacerēt Rīgā, un tieši ar šo darbu aizsākās komponista pasaules slava. Iepriekšējais "Rienci" uzvedums Rīgā noticis tālajā 1878.gadā. Operas un komponista saistība ar Rīgu tiek uzsvērta arī jaunajā iestudējumā – Vāgnera opuss tēlos "Rienci. Triumfs un sakāve" atklās Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu.

Iestudējumu veidos radošā apvienība "Hotel Pro Forma", kas Latvijas skatītājiem pazīstama ar multimediālajām izrādēm "Operācija: Orfejs" un "Kara daba". Izrādē skanēs ne tikai mūzika no operas "Rienci", bet arī jaunā latviešu skaņu mākslinieka Voldemāra Johansona elektroniskā mūzika. Iestudējuma muzikālais vadītājs būs Modests Pitrens, režisore – Kirstena Dēlholma, scenogrāfes – Mia Stensgārda un Maja Ziska, kostīmu mākslinieki – MAREUNROL’s. Galvenajās lomās izcili, pasaulē atzīti Vāgnera interpreti – Kolas Rienci lomā būs vācu tenors Torstens Kerls vai austriešu tenors Andreass Šāgers (izrādē 3.jūnijā), Irēni atveidos zviedru soprāns Elizabete Strida, bet Adriano lomā iejutīsies vācu mecosoprāns Urzula Hese fon den Štainena. "Rienci. Triumfs un sakāve" šajā sezonā būs skatāma vēl 19. un 21.janvārī, kā arī Rīgas Operas festivālā 3. un 15.jūnijā.

28.februārī gaidāma Volfganga Amadeja Mocarta dzirkstošās operas "Figaro kāzas" pirmizrāde. Atjautīgais Figaro grib precēt daiļo istabeni Suzannu, bet meitenes valdzinājums skāris arī viņa kungu – grāfu Almavivu. Amora bulta trāpījusi ne viņiem vien – mīlas intrigās ar pārģērbšanos iesaistās gan kungi, gan kalpi. Vai Figaro izdosies apturēt kaisles pārņemto Almavivu? Latvijas skatītājiem "Figaro kāzu" uzvedums būs pirmā iepazīšanās ar argentīniešu režisoru, Teatro Colon māksliniecisko vadītāju Marčello Lombardero, kura veidotos iestudējumus atzinīgi novērtējuši skatītāji un kritiķi Dienvidamerikā un Eiropā. Mocarta komiskās operas darbību LNO iestudējumā viņš risina 1980.gadu Latīņamerikas TV seriālu stilistikā, uzburot eksotisku, sociālas un erotiskas spriedzes piesātinātu gaisotni. Iestudējuma muzikālā vadība uzticēta jaunajam, daudzsološajam diriģentam Valdim Butānam. "Figaro kāzu"  vizuālo ietērpu veidos argentīniešu mākslinieki – scenogrāfs Djego Siliano un kostīmu māksliniece Luciana Gūtmane. Lomās iejutīsies LNO vadošie solisti, kā arī gaidāmas vairākas jauno dziedātāju, Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītās LNO Akadēmijas audzēkņu debijas.

3. un 5. janvārī LNO aicina uz krāšņo koncertu "Operetes karuselis". Diriģenta Modesta Pitrena vadībā skanēs fragmenti no operetes klasiķu Žaka Ofenbaha, Franca Lehāra, Karla Millekera un Johana Štrausa darbiem. Koncertā piedalīsies LNO solisti, koris un orķestris. Biļetes uz  "Operetes karuseli" decembra nogalē ir gandrīz izpirktas.

Atsaucoties lielajai skatītāju interesei par Jura Karlsona baletu-fantāziju bērniem un pieaugušiem "Karlsons lido..."  Aivara Leimaņa iestudējumā, LNO piedāvā divas šī iestudējuma papildizrādes – 8.februārī plkst.12.00 un 18.00. "Karlsons lido..." būs skatāms arī 16. februārī plkst.12.00 un 18.00.

15.februārī Džakomo Pučīni operas "Toska" izrādē Skarpijas lomā viesosies pasaulē atzītais un Latvijas skatītāju iemīļotais basbaritons Egils Siliņš.

Biļetes ar 50% atlaidi pensionāriem LNO piedāvā uz Džuzepes Verdi operas "Traviata" izrādi 26.janvārī un Gaetāno Doniceti operas "Lucia di Lammermoor" izrādi 1.februārī, savukārt studenti un skolēni ar 50% atlaidi varēs apmeklēt baleta viencēlienu izrādi "Karmena. 5 tango" 22.janvārī un Leo Delība baletu "Kopēlija" 20.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)