Banner 980x90

Sasaukta Rīgas domes Satiksmes komitejas ārkārtas sēde par sabiedriskā transporta atlaidēm trešo valstu pilsoņiem

Rīga, 16.febr., LETA. Šodien plkst.13.45 notiks Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, kurā plānots skatīt jautājumu par sabiedriskā transporta atlaižu piemērošanu pensijas vecumā esošajiem Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņiem no agrāka vecuma nekā Latvijas pensionāriem, liecina domes publiskotā informācija.

Opozīcijas deputāti, kuri rosinājuši sēdes sasaukšanu, vēlas iegūt Rīgas domes Satiksmes departamenta un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pārstāvju skaidrojumu par to, cik liels skaits izdienas un vecuma pensionāru patlaban Rīgas sabiedriskajā transportā saņem atvieglojumus, kā arī gūt informāciju par to, cik no pensionāriem ir Latvijas valstspiederīgie, cik Eiropas Savienības un cik trešo valstu pilsoņi.

Tāpat plānots spriest par grozījumiem domes saistošajos noteikumos, kas nosaka šo atvieglojumu piešķiršanas kritērijus.

Ziņotāju šajā sēdē ir ļauts izvēlēties komitejas vadītājam Vadimam Baraņņikam (S).

Kā ziņots, SIA "Rīgas satiksme" braukšanas maksas atlaides piešķir vairākām iedzīvotāju grupām, tostarp - nestrādājošiem pensionāriem. Kā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", nestrādājošie Latvijas pilsoņi un nepilsoņi bez maksas "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos var braukt no 63 gadu vecuma, bet Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pensionāri agrāk - jau no 55 gadu vecuma.

Saistībā ar minēto nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinājusi likuma izmaiņas, lai trešo valstu pilsoņiem nevarētu piešķirt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Šo priekšlikumu ceturtdien Saeima nodeva izskatīšanai komisijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)