Banner 980x90

Siltās grīdas – mūsdienīgs veids, kā apsildīt mājokli

Lēniem soļiem tuvojas rudens, tādēļ jau savlaicīgi jāsāk domāt par to, kā nodrošināt komfortu un siltumu savā mājoklī arī aukstā laikā. Iespējams, arī Tev ir nācies piedzīvot situāciju, kad agri no rīta izkāp no gultas, un telpās ir jūtams nepatīkams drēgnums. Viens no mūsdienīgiem risinājumiem māju un dzīvokļu apkurināšanā ir siltās grīdas. Turklāt šī ir arī ērta un energoefektīva alternatīva, kas paaugstina mājas vērtību un paplašina telpu. 

Kādēļ izvēlēties siltās grīdas?
Ja Tu uzdotu šo jautājumu kādam saimniekam, kura mājoklī ir siltā grīda, ļoti iespējams, viņš norādītu, ka bez tās būtu grūti iztikt. Kādēļ? Viens nozīmīgs iemesls ir tas, ka brīdī, kad siltā grīda ir ierīkota, vairs nav nepieciešami radiatori. Ņemot vērā to, ka tie ne tikai izbojā telpas kopējo skatu, radiatori arī aizņem diezgan daudz vietas. Tos noņemot, uzreiz jūtams, kā istabas paplašinās, kas īpaši svarīgi ir nelielos mājokļos. 

Siltās grīdas ir ļoti ekonomisks veids, kā apsildīt telpas, kā rezultātā samazinās izmaksas par apkuri. Turklāt, atšķirībā no radiatoriem, krāsnīm vai tradicionālajiem cietā kurināmā katliem, tās nodrošina nepieciešamo komfortu, vienmērīgi un saudzīgi izkliedējot siltumu. 

Ja Tu plāno remontēt virtuvi, ir vairāki iemesli, kādēļ tajā būtu ieteicams ieklāt silto grīdu. Tā darbojas, izmantojot termostatu, kas regulē temperatūru, un, ja virtuves plīts gatavošanas laikā rada daudz siltuma, silto grīdu tajā brīdī virtuvē var izslēgt. 

Un, kas attiecas un kopšanu, siltās grīdas šajā ziņā ir ļoti pateicīga izvēle. Kā zināms, radiatori ar laiku noput un uzkrāj dažādus netīrumus, bet zemgrīdas sistēma netiek pakļauta tādai gaisa maiņai, līdz ar to tajā sakrājas mazāk putekļu un siltā grīda arī ir higiēniskāka – piemērotāka cilvēkiem ar alerģijām. Ja vēlies izpētīt šo mājokļa apsildīšanas sistēmu tuvāk, kā arī iegādāties visu nepieciešamo tās ierīkošanai, ienāc interneta veikalā Prof.lv, kur pieejams plašs to sortiments!

Ir divu veidu siltās grīdas – sausās un slapjās
Slapjās silto grīdu sistēmas darbojas ar karstā ūdens cirkulāciju. Tā tiek nodrošināta, uzstādot zem grīdas speciālu cauruļu sistēmu, kuru pieslēdz boilerim, proti, tiek izmantots centrālās apkures siltais ūdens. Tas tiek pumpēts par caurulēm, kas guļus stāvoklī speciālā veidā tiek izvietotas pa visu grīdas perimetru. Pēc tam virsū tiek klāts grīdas segums. Lielākā daļa nopērkamo cauruļu ir teju bez savienojuma vietām, kas samazina ūdens noplūdes risku. Šāda sistēma neprasa īpašu uzturēšanu un apkopi. 

Vienīgais, ar ko jārēķinās, ir uzstādīšana, kas prasa ieguldījumus un, protams, fakts, ka nepieciešams noņemt esošo grīdas segumu. Tajā pašā laikā, kad šī sistēma ierīkota, uzreiz būs jūtams efekts un apkures izmaksu samazināšanās. Piemēram, ja standarta radiatoros ūdens temperatūra ir aptuveni no 40 līdz 65°C, tad siltajai grīdai tā ir tikai no 23 līdz 32°C, ar ko pilnībā pietiek. 

Savukārt sausās silto grīdu sistēmas darbojas ar elektrību, un tās mēdz būt apsildes paklāju veidā. Taču Prof.lv ir pieejami ne tikai šie paklāji, bet arī apsildes kabeļi. Paklāju parasti izritina, nostiprina savienojumu vietas un pievieno termostatam, kā arī elektroenerģijas avotam. Un virsū, protams, klāj grīdas segumu. Atsevišķie apsildes kabeļi ir labāk piemēroti netradicionālas formas istabām, kur nepieciešams pielāgot siltās grīdas izvietojumu stūriem, izliekumiem u.tml. 

Elektrisko silto grīdu ierīkošana ir vienkāršāka, kā arī nav nepieciešams bojāt esošo grīdas struktūru. Tāpat tās arī ātrāk sasniedz nepieciešamo temperatūru nekā sistēmas ar ūdens cirkulāciju. Taču jāņem vērā, ka elektrība būs dārgāks enerģijas avots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)