Banner 980x90

Šis gads "Ergo" Baltijas valstīs sācies ar 10% izaugsmi

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Saskaņā ar Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem (IFRS) 2016.gada pirmajā ceturksnī "Ergo" parakstīto prēmiju apmērs Baltijas valstīs sasniedza gandrīz 50 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk salīdzinājumā ar līdzvērtīgu laika posmu pagājušajā gadā.

"Ergo" apsteidzis vidējos tirgus izaugsmes rādītājus visos – nedzīvības, dzīvības un veselības apdrošināšanas segmentos. Straujākā izaugsme piedzīvota veselības apdrošināšanā Lietuvā, kur sasniegts pieaugums par 19,5%. Šī gada pirmajā ceturksnī "Ergo" klienti Baltijas valstīs apdrošināšanas atlīdzībās saņēma vairāk nekā 27 miljonus eiro, izmaksāto atlīdzību apjoms ir audzis par 20%, salīdzinot ar līdzvērtīgu periodu pērn.

"Ergo" parakstīto prēmiju apmērs Latvijā nedzīvības apdrošināšanā pieauga par 33%, sasniedzot 6,6 miljonus eiro. Dzīvības apdrošināšanā izaugsme mērāma 22%, parakstīto prēmiju apmēram sasniedzot 2,96 miljonos eiro, savukārt veselības apdrošināšanā – 5,5 miljonos eiro. Kopumā "Ergo" turpina apsteigt tirgus vidējos rādītājus, un arī šī gada pirmajā ceturksnī saglabā līdera pozīcijas veselības apdrošināšanā.

Komentējot 2016.gada pirmā ceturkšņa rezultātus, "Ergo" valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Dr.Kestutis Bagdonavičius norāda, ka pieaugums Baltijas valstu apdrošināšanas tirgū sasniegts pat sīvas konkurences apstākļos. "Šāds rezultāts panākts, īstenojot "Ergo" izaugsmes stratēģiju. Turklāt pieaugums sasniegts visos apdrošināšanas veidos: ceļojumu apdrošināšanā vairāk nekā 45%, OCTA – 22%, KASKO – 16%. Pozitīvas pieauguma tendences vērojamas arī īpašuma, nelaimes gadījumu un civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas, kā arī dzīvības un veselības apdrošināšanas segmentos," stāsta Dr.K.Bagdonavičius.

2016.gada pirmajos trīs mēnešos "Ergo" klienti Baltijas valstīs apdrošināšanas atlīdzībās saņēmuši 27 miljonus eiro. Apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits būtiski pieaudzis transportlīdzekļu apdrošināšanā – par 20%. Tieši šis fakts ietekmēja uzņēmuma pirmā ceturkšņa rezultātus, radot 3,34 miljonus eiro zaudējumu nedzīvības apdrošināšanā. Dzīvības un veselības apdrošināšanas uzņēmuma peļņa ir 305 tūkstoši eiro. "Apdrošināšanas nozarē Baltijas valstīs vērojamas pozitīvas tendences, un tās saistītas ar tirgus izaugsmi un iedzīvotāju pirktspējas pieaugumu. Orientēšanās uz klientu ir veiksmīgākais veids, kā apdrošinātāji var gūt labumu tirgus izaugsmes apstākļos. Sīvās konkurences dēļ ir īpaši svarīgi koncentrēties uz efektivitāti, un to var panākt, automatizējot procesus, kā arī ieviešot pēc iespējas vairāk inovāciju, kā arī digitālus risinājumus, kas ir nozīmīgi mūsu klientiem un partneriem. Arī "Ergo" grupa visā pasaulē nopietni fokusējas uz šo aspektu ieviešanu savā darbā," uzsver Dr.K.Bagdonavičius. "Ergo" Baltijas valstīs "Ergo" ir viena no vadošajām apdrošinātāju grupām Baltijas reģionā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības un veselības apdrošināšanas segmentos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī Baltkrievijā. 2015.gadā "Ergo" apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms Baltijā bija 186 miljoni eiro.

"Ergo" klientiem Baltijas valstīs apdrošināšanas atlīdzībās tika izmaksāti 98 miljoni eiro. Kopumā vairāk nekā 550 000 klientu Baltijas valstīs uzticas "Ergo" Grupas pakalpojumiem, tehnoloģiskajām kompetencēm un finanšu stabilitātei. "Ergo" uzņēmumi, kas darbojas Baltijas valstīs, ir daļa no "Ergo" Apdrošinātāju grupas, kas ir viena no lielākajām apdrošināšanas grupām Vācijā un Eiropā. Pasaulē tā ir pārstāvēta vairāk nekā 30 valstīs, un tās uzņēmumi galvenokārt darbojas Eiropā un Āzijā. "Ergo" ir daļa no uzņēmuma Munich Re, kas ir viens no vadošajiem pārapdrošinātājiem un risku pārvaldītājiem pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)