Banner 980x90

Šogad trešajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs tūristu skaits pieaudzis par 7,8%

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Šā gada trešajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs tūristu skaits palielinājies par 7,8%, sasniedzot 420 780 viesu, liecina Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) apkopotā Centrālās statistikas pārvaldes informācija.

Šā gada trešajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs pilsētas ārvalstu viesi pavadījuši 753 347 naktis, kas ir par 4,6% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika. 2016.gada trešajā ceturksnī Rīgā kopumā darbojās 125 tūristu mītnes, un bija pieejamas 15 723 gultasvietas.

Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs jūlijā, augustā un septembrī visvairāk apkalpoti viesi no Vācijas (14,6%), Krievijas (9,0%), Somijas (7,5%), Igaunijas (6,7%), Lielbritānijas (5,5%), Lietuvas (5,5%), Zviedrijas (4,8%), Norvēģijas (4,5%), Itālijas (4,3%) un Spānijas (3,7%).

Lielākais tūristu skaita pieaugums no RTAB mērķa valstīm bijis no Lielbritānijas (27,2%), Somijas (18,1%), Spānijas (17,0%) un Itālijas (17,1%).

Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča norādīja, ka šā gada trešajā ceturksnī bijis ievērojams tūristu skaita pieaugums, jo pērn šajā periodā pieaugums bija tikai 2%. Pēc viņas teiktā, Rīgu arvien vairāk apmeklē tūristi no tādām valstīm kā ASV, Polija, Francija, tāpat RTAB priecājas uzņemt viesus no Āzijas, kuri, lai arī nav augsti prioritārie mērķa tirgi, ir ar lielu potenciālu. Tāpat palēnām Rīgā atgriežas tūristi no Krievijas, kurus kā vienu no svarīgākajām grupām atzīst daudz tūrisma un viesmīlības nozares pārstāvji.

Jermoloviča prognozēja - tā kā šā gada pirmajos deviņos mēnešos kopumā novērojams stabils tūristu skaita pieaugums, tāds būs arī gada pēdējos trīs mēnešos. Pēc viņas teiktā, visvairāk tūristu šajā periodā Rīgā ierodas uz Ziemassvētku laiku un apmeklē Ziemassvētku tirdziņus, aplūko Ziemassvētku egļu ceļu, iegādājas dāvanas tuviniekiem. Tāpat gada pēdējā ceturksnī gaidāmas ievērojamas Jaunā gadā svinības, kas piesaista ne mazums ārvalstu interesentu.

RTAB nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)