Banner 980x90

SPA atpūta diviem – romantiska un vērtīga nedēļas nogale

Publicitātes foto
Publicitātes foto
SPA procedūras ar katru gadu kļūst arvien populārākas. Dažādos skaistumkopšanas salonos, klīnikās, viesnīcās jau pirms kāda laika sāka parādīties nosaukums "SPA". Bet – vai mēs zinām, ko tas nozīmē un ko sagaidīt no iestādēm, kuras piedāvā šādu atpūtas iespēju?

Lai rastos skaidrāks priekšstats, jāsaprot, ka SPA procedūras ir paredzētas cilvēka kopējā stāvokļa uzlabošanai. Izmantoti tiek dažādi profesionāli pakalpojumi – ādas kopšana, procedūras ķermenim, fitness, veselīga ēšana, garīgās prakses, kas sekmē cilvēka ķermeņa, apziņas un dvēseles atveseļošanos. Un ne tikai!

Šobrīd SPA var iedalīt trīs grupās – ir DAY SPA, kas iekļauj sevī visnepieciešamākās procedūras un kuru var apmeklēt katru dienu. Tās ir dažādas sejas procedūras (pīlingi, maskas), manikīra un pedikīra pakalpojumi, masāžas un citas ikdienišķas lietas. 

Otrā grupa ir MEDISPA, kas ir centri, kuru procedūru sarakstā ir arī ārstnieciskās procedūras. Papildus skaistumkopšanas procedūrām pieejams arī profesionāls ārstēšanās kurss, kur var ne tikai relaksēties, bet arī nodoties veselīgām dziedējošām procedūrām mediķu uzraudzībā. 

Un trešā grupa – mums zināmākās SPA viesnīcas. Tās ir speciāli izveidotas kūrorta pilsētās, kas paredzētas atpūtniekiem uz noteiktu laiku. Viesnīcas klasificējamas vismaz ar 4 zvaigznēm. 

Vēloties apmeklēt SPA procedūras, jāsaprot, ka klasiski tās ir ūdens procedūras, siltuma procedūras un aromterapija. Ūdens procedūru pamatā ir relaksācija uz ūdens bāzes. Visbiežāk tie ir siltie baseini, vannas ar ārstnieciskiem termāliem vai sāls ūdeņiem. 

Siltuma procedūras ir dažādas ietīšanas procedūras, siltu akmeņu enerģētiskā iedarbība vai jebkura veida pirtis. Savukārt aromterapijas pamatā ir masāžas un procedūras ar smaržīgām un ārstnieciskām eļļām, kā arī ziedu ekstraktiem. Tāpat procedūras laikā svarīgs faktors ir mūzika, lēnas, relaksējošas skaņas, lai procedūru laikā var nodoties meditācijai ar sevi. 

Populāra kļūst arī iespēja baudīt SPA procedūras pāros, izmantojot atpūtu kā romantisku un relaksējošu kopā pavadītu laiku. Dažādi SPA saloni parūpējušies, lai dažādā komplektācijā viesiem tiktu nodrošinātas SPA procedūras, kas īpaši paredzētas diviem cilvēkiem, vai arī SPA procedūras, kur īpaši padomāts par sajūtām, romantisko procedūras pusi un īpašu atpūtu kopā ar mīļoto cilvēku.

Tie var būt gan sajūtu rituāli, kur dažādu masāžas procedūru laikā tiek izmantoti gan karstie akmeņi, gan šokolāde un citas interesantas papildus sastāvdaļas, lai SPA procedūru divatā padarītu īpašu. Arī šādas procedūras ir veselību stiprinošas, tomēr lielākoties, dodoties uz SPA procedūrām kopā ar mīļoto cilvēku, vairāk domājam par romantisko, relaksējošo pusi un iespēju būt kopā. Savukārt piedāvājumu, no kuriem izvēlēties sev un savam mīļotajam cilvēkam piemērotākās procedūras, ir ļoti daudz. Iespējams izvēlēties kopīgas procedūras pat visai nedēļas nogalei. 

SPA viesnīcās tādā gadījumā būs pieejamas gan naktsmājas, gan romantiskas ēdienreizes un iespēja pavadīt laiku kopā ne tikai procedūrās, bet arī ārpus tām. Mēs šādās reizēs ieteiktu izvēlēties SPA, kas ir ārpus pilsētas, proti, laukos, lai ne tikai izbaudītu viens otra sabiedrību, bet arī dabu, iespēju doties kopīgā pastaigā un ļauties sajūtām, kādas ikdienā mums ir nedaudz piemirsušās, īpaši, ja ikdienas dzīve paiet pilsētā un lielā steigā.

SPA procedūras kopā ar savu mīļoto cilvēku ir interesants piedzīvojums. Viens no šādiem romantiskajiem piedzīvojumiem ir procedūra ar sildīšanos saunā, maigu pērienu ar pirts slotiņām un skrubēšanos.  

Noskaņa un jaunās sajūtas var sniegt pavisam neparastu un unikālu pieredzi un galvenais, ka šī pieredze tiek iegūta kopā ar otru cilvēku, veidojot gan neparastas un patīkamas atmiņas, gan nesteidzīgu atpūtas brīdi kopā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)