Banner 980x90

Spīķeros skatāma ziedu gleznu izstāde

Restorāns "Dārzs" Spīķeros apmeklētājus ieved vasarā, atklājot gleznotājas Ilses Krūkles ziedu gleznu izstādi, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv ziņo izstādes rīkotāji.

Lai svinētu izstādes "Vienmēr vasara" vadmotīvu – prieku – restorānā bija sapulcējušies gan mākslas, gan modes aprindām tuvi cilvēki, kā arī mākslinieces draugi un radinieki.

Izstādē māksliniece rāda darbus gan no pēdējās Londonā notikušās personālizstādes, gan šajā vasarā radīto. Lai gan māksliniecei ir bijuši arī portreti, figurālie gleznojumi un ainavas, tomēr vistuvākie viņai ir ziedu gleznojumi, kas izceļas ar fotogrāfiskiem elementiem un izjustām gaismas ēnas niansēm.

Kā komentē gleznotāja Ilze Preisa, viena no izstādes atklāšanas viesiem: "Te mēs redzam dabas dotu talantu un iedzimtu krāsu izjūtu. Gleznās ar fotoreālisma elementiem un juteklisku vieliskumu, katrs zieds atklājas kā īpašs dabas segments. Arī pārspīlētā monumentalitāte attaisnojas, lai vēl vairāk uzsvērtu ziedu īpašo vērtību un nozīmi. Savukārt nepretenciozais ziedu kārtojums veido tiešu un atklātu dialogu ar skatītāju."

Ilses Krūkles ziedu gleznas restorānā būs skatāmas līdz novembra vidum.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)