Banner 980x90

SPRK janvāra beigās rīkos uzklausīšanas sanāksmi par plānoto siltumenerģijas pakalpojumu tarifu kāpumu Rīgā

Rīga, 10.janv., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 25.janvārī rīkos uzklausīšanas sanāksmi par plānoto siltumenerģijas tarifu pieaugumu Rīgā, liecina regulatora publicētā informācija.

AS "Rīgas siltums" iesniegtais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekts paredz, ka siltumenerģijas gala tarifs Rīgā būs 49,99 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir pieaugums par 12,6% salīdzinājumā ar pašreiz spēkā esošo tarifu, kas ir 44,39 eiro par MWh bez PVN.

Pēc "Rīgas siltuma" skaidrotā, jauns siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekts ir sagatavots saistībā ar dabasgāzes cenas pieaugumu, kā arī saistībā izmaiņām siltumenerģijas bilancē un siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksās laikā kopš spēkā esošo siltumenerģijas tarifu apstiprināšanas.

SPRK aicina iedzīvotājus paust viedokli par "Rīgas siltuma" iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu. Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli, regulators organizēs uzklausīšanas sanāksmi 25.janvārī plkst.10 Ūnijas ielā 45, Rīgā.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā - 76% no visas siltumenerģijas, kas nepieciešama Rīgai, pārvada un sadala "Rīgas siltums". Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas dome - 49%, Latvijas valsts - 48,995%, "Enerģijas risinājumi. RIX" - 2% un "Latvenergo" - 0,005%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)