Banner 980x90

Tiesa atstāj spēkā Ušakovam uzlikto 140 eiro sodu par komunikāciju svešvalodās sociālajos tīklos

Nils Ušakovs/ Foto: Zane Bitere/ LETA
Nils Ušakovs/ Foto: Zane Bitere/ LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atstājusi negrozītu Valsts valodas centra (VVC) direktora lēmumu piemērot Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) 140 eiro lielu naudas sodu par pašvaldības īstenoto saziņu sociālajos tīklos arī svešvalodās - krievu un angļu valodā, vēsta "LNT Ziņas Sešos".

No sprieduma secināms, ka pašvaldībai saziņā ar iedzīvotājiem arī sociālajos tīklos jālieto tikai valsts valoda.

Ušakovs centra direktora lēmumu bija pārsūdzējis tiesā, taču tiesa pievienojās VVC viedoklim. Spriedumu gan vēl ir iespējams pārsūdzēt, un Ušakovs atzina, ka to arī plāno darīt.

Valsts valodas likums nosaka, ka valsts un pašvaldības iestādes sabiedrības informēšanai paredzēto informāciju sniedz tikai valsts valodā un tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos - svešvalodā.

"Tās ir likuma nepārprotamas prasības, bet arī no cilvēciskā viedokļa, ja vēlamies iesaistīt cilvēkus, kas mums līdzās runā citā valodā, piemēram, krievvalodīgos. Mēs ne vien nepalīdzam viņiem integrēties, mēs vienkārši liekam akmeņus viņu ceļā, šajā integrācijas ceļā," norādīja VVC direktora vietniece Ingrīda Bērziņa.

Latvijas tiesu sistēmas praksē šis ir pirmais spriedums, kas skar pašvaldības saziņu sociālajos tīklos.

Kā ziņots, VVC arī sācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā saistībā ar "Ēnu dienas" pasākuma norisi Rīgas domē, kad uz dalībnieku jautājumiem Ušakovs atbildēja krievu valodā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)